Direktlänk till inlägg 5 maj 2018

Tips & Råd - Till dig själv

Av Gun Pålsson - 5 maj 2018 02:52

                                             

Här kommer lite enkla tips och råd till dig som vill leva lyckligare, i kärlek och harmoni med sig själv och andra. Glöm inte, det man gör för sin insida och för sig själv kommer andra också att se.
Var en positiv realist.
-Tänker man negativt blir det negativt
-Tänker man positivt så blir det positivt!
Det vi tänker blir vår aura/energifält runt oss och om vi tänker positivt får vi en positiv aura/energifält runt oss och det genererar att mycket gott kommer till dig.

Människor dras till andra som har en positiv aura!
Ge dig själv beröm. Det är inte fult att tänka bra saker om sig själv. Om man inte tänker att man själv är en bra individ fastnar man i en negativ bana som både du själv och andra mår dåligt av.

Alla är vi inte bra på allt men alla är bra på något. Vi har alla både våra dåliga och bra sidor, beröm de bra och jobba på de dåliga.


Fundera på vem du är.

Om du finner att det är svårt att ge sig själv beröm, gör då en lista på vem du är, det kan vara allt från dina fritidsintresse, sysselsättning till hur du tror andra uppfattar en i sociala sammanhang och hur du själv uppfattar dig då och i andra vardags situationer. Mätt dig inte med andra utan gör listan från dig själv, det är ju ingen annan som ska se listan.


Mätt dig inte med andra.

Om du tänker hur alla andra är och känner att du vill och måste vara där alla andra är har du tänkt fel. Alla är vi olika individer med olika erfarenheter, personligheter, social miljöer, mål, drömmar etc. Alla individer är fria att göra precis som de själv känner.


Ödet ligger i dina händer.

Det finns bara två måsten i livet det ena är att födas det andra är att dö resten handlar om egen vilja. Det du vill göra gör du oavsett om du vill eller inte. Vill du äta kommer du förmodligen förr eller senare göra det likväl om du inte vill göra något speciellt kommer du troligtvis inte göra det heller.


Till andra
Här kommer lite enkla tips och råd för att visa och ge kärlek till andra människor. Glöm inte, det man ger till andra får man dubbelfallt tillbaka.


Kramas i massor.

Ge en vänskaplig kram till någon du tycker om, det kan till exempel vara en vän, arbetskamrat, familjemedlem. Närhet är inte farligt utan det förlänger livet på både dig och den du kramar. Om det känns konstigt ta för vana att kramas när man hälsar och skiljs.


Beröm hellre än klandra.

Alla vill vi höra att vi är duktiga och duger som vi är. När någon är duktig berätta det för honom/henne, det kommer de inte glömma. Tänk på att man inte alltid behöver berömma det någon gör utan man kan också berömma personens egenskaper och existens.


Skicka brev, vykort, e-vykort.

Att få ett vykort eller brev i sin brevlåda/mailbox är alltid väldigt uppskattat. Man kan skicka ett vykort med ett fint eller roligt motiv med någon liten personlig hälsning. Man kan också skriva ett litet brev med något trevligt på, på ett vanligt brevpapper. Brevets värde är ibland lite underskattat. Skicka ett e-vykort från min hemsida nu med det samma vet jag, det är alltid en början.


Gör egna presenter och ge bort.

Det är alltid kul att få presenter som någon har lagt ner lite tid på. Det kräver kanske lite tid men det är värt det för att se sina nära bli glada. Man kan hitta på vad som helst det är bara du själv som sätter gränsen på vad du vill göra.


Mat som förgiftar oss

Onaturlig mat
Samhället i det stora hela går och står i ett allt mer onaturligt tillstånd än vad människan egentligen är skapt för, där saker som inte är bra för oss händer. En industri som ligger i spetsen för det onaturliga samhället är livsmedel industrin. Det finns idag ett helt hav av tillsatser i maten.


Alla skulle vi behöva äta mer mat som är rena från tillsatser och Indigobarn är extra känsliga mot detta därför kommer jag att ägna tid åt att reda ut de olika tillsatserna, vad de innehåller och symtom som man kan få av dem.
Sedan finns det också tips på sidan på mat som är bättre att stoppa i sig och vad man ska tänka på när man letar efter äkta produkter.


Jag vill också säga att man inte ska vara för hård mot sig själv! Det är svårt att välja bort alla tillsatser i maten med en gång utan man kan välja bort lite undan för undan, i den takt man själv tycker känns bra. Ett litet steg framåt är lika mycket värt som många steg och den största vinsten är medvetenhet. Att bli medvetna om vad vi stoppar i oss är ett STORT steg i rätt riktning och är absolut det viktigaste av dem!


På den här sidan och de två följande sidorna i menyn handlar om tillsatser.


Sötningsmedel

Aspartam. E nr: 951.
Aspartam är ett sötningsmedel som används i bland annat

-Multivitamindryck

-Fruktyoghurt

-Glass

-Saft

-Sylt

-Marmelad

-Gelé

-Sockerfritt tuggummi

-Godis

-Fruktdrycker

-Naturmedel

-Viktminskningprodukter

-Och i alla light drycker.

Observera att aspartam inte förekommer i alla varumärken inom de uppräknade livsmedlen man får kolla på förpackningarna men de billigaste innehåller tyvärr nästan alltid aspartam.
Aspartam består av aminosyror och metanol i bunden form.


Metanol är träsprit och mycket giftigt.

Vid 28 grader celsius sönder delas dessa och omvandlas då till formaldehyd som är ett förbjudet miljögift.

Våra kroppar har en temperatur på 37 grader celsius.

Aspartam är ett gift för hjärnan som påverkar det centrala nervsystemet och förstör nervceller.

Svenska livsmedelsverket anser inte att aspartam är farligt, men USA gör. I USA är aspartam listad som en av de farligaste livsmedelstillsatserna med ca: 90 biverkningar.

Det finns också studier som visar ett samband mellan ett antal flygolyckor i samband med att piloterna intagit produkter med aspartam så därför får inte piloter förtära något med sötningsmedel innan eller under flygning.

Regelbundet intag av aspartam förstör nervbanor och kan bland annat ge upphov till

-Huvudvärk

-Migrän

-Minnesförlust

-Andningssvårigheter

-Yrsel, Trötthet

-Humörsvägningar

-Sömnsvårigheter

-Förvirring

-Personlighetsförändringar

-Diabetes

-Viktökning

-Hyperaktivitet

-och Koncentrationssvårigheter

Tips: Om man vill äta något med socker ät då sådant med riktigt socker i och undvik allt konstgjort socker.

Källa: Älskade Indigobarn - Agneta Benson
www.dorway.com
http://www.holisticmed.com/aspartame/


Smakförstärkare
Natriumglutamat. E nr: 621.

Natriumglutamat eller Jästextrakt som det också så fint kan heta från företagen för att dölja att det är en tillsats de har använt sig av. Skillnaden är att jästextrakt räknas som ett livsmedel och därför inte behöver dokumenteras på samma sätt.

Natriumglutamat/Jästextrakt finns i bland annat

-Buljong

-Kryddor

-Färdigmat

-Hel och halvfabrikat

-och Chips

Detta ämne är en smakförstärkare och alla e nr mellan 621-625 innehåller

-Glutamat

-Grillkryddor

-Aromat

-och liknande bland kryddor innehåller glutamat.

Restauranger använder ofta glutamat på grund av flitigt användande av buljong och kryddor.
Glutamat är en onödig tillsats som ofta används för att dölja dåliga råvaror och stärka den "goda" smaken.

Glutamat tillverkas bland annat genom råolja.

Biverkningar av glutamat är

-Personlighetsförändringar

-Aggressivitet

-Riskbeteende

-Hjärnskador

-Övervikt

-Migrän

-Astma

-Minnesförlust

-Koncentration

-och Inlärningsproblem

Tips: För att undvika kryddor med glutamat använd fler rena kryddor i stället som till exempel peppar och salt. Man kan enkelt göra egna chips genom att skiva potatis med en osthyvel och sedan fritera dem i en fritös som inte kostar så mycket att införskaffa.

Källa: Älskade Indigobarn - Agneta Benson
http://www.sydsvenskan.se/sverige/article411844/E-amnen-ersatts-med-jast.html
http://www.matfusket.com/2010/10/26/tommy-svensson-diskuterar-tillsatser-i-efter-tio/


Klumpförebyggande medel

Klumpförebyggande medel E nr 535 och 536.

Klumpförebyggande medel tillsätts för att livsmedel inte ska klumpa sig. E nr 535 och 536 ska man se upp med då de innehåller cyanid som är ett dödligt gift. 0.15g räcker för att döda en människa.

Cyanid användes bland annat under andra världskrigets slutskede då nazisterna tog sina liv med hjälp av detta dödliga gift.

Dessa tillsatser finner du bland annat i salt och s.k ”nyttigt” mineralsalt.

Tips: Salt utan tillsatser kan både vara havssalt och Himalayasalt. Dessa finns bland annat att hitta här och där. Himalyasalt innehåller 84 mineraler och spårämnen som är nyttiga för oss.

Fler ämnen som man ska vara försiktig med!

Emulgeringsmedel E 322.

Emulgeringsmedel används för att fett och vatten ska kunna blandas, t ex i en

-Majonnäs

-Choklad

-eller Margarin

Ett vanligt emulgeringsmedel är sojalecitin och används i allt från

-Kakor

-Bröd

-Choklad

-till Lättmargariner

-och Färdig mat

Sojalecitin finns t.o.m i viktväcktarmat, vegetariska produkter och hälsokostpreparat.

I framställningen av Sojalecitin används bensin (Extraktionsbensin, Hexan) som är ett lösningsmedel som används flitigt idag i matprodukter.

Den största mängden bensin får vi troligtvis genom sojaprodukter som -

-Sojalecitin

-Sojaolja

-och Sojaprotein.

Hela sojaindustrin är uppbyggd runt bensin. Processen syftar till att mala sojabönorna och blanda mjölet med varmt vatten och bensin, för att dra ut vad man vill ha eller förändra egenskaper.

Sedan försöker man driva av bensinen genom upphettning. Men just sojalecitin är värmekänsligt och tål ingen värmebehandling, varför just denna sojaprodukt kan väntas innehålla högre bensinrester än andra sojaprodukter.

Livsmedelsverket lät för några år sedan analysera margariner.

Det visade sig då att flera av våra lättmargariner innehöll förhållandevis höga halter av bensin. Företaget angav då att bensinen kom med sojalecitinet. Då lecitinet utgör en liten andel av ett margarin måste halterna i lecitinet vara mycket höga, för att nå upp till nästan 1 mg/kg i margarinet, som då var fallet.
Förutom i emulgeringsmedel kan bensinrester finnas i

-Kokosfett

-Smak- och färgämnen

-Avfettade vetegroddar

-Frön

-Proteinprodukter

-och Mjöl

Tips: När det gäller smör utan emulgeringsmedel finns det några stycken att välja på till exempel Arla och Valio båda heter Smör,

Köp INTE Lätt och lagom, Mini lätta, Lätta eller Becel.

Bröd.
När det gäller bröd är det ju bäst att göra eget hemma gjort bröd, men alla kan inte utav olika anledningar detta. Det gäller att läsa noga på förpackningen 75% av brödsorterna har emulgeringsmedel i.

Skogaholms Lantbröd är ett exempel som inte har inte emulgeringsmedel i sig.

Kakor och Godis.

Kakor och godis är att föredra hemma bakat där också. När det gäller godis och kakor är det svårt att hitta utan emulgeringsmedel, kanske 5-10%.

Om man har en modern ugn med varmluft i så kan man torka egna frukter och man får naturligt söta torkade frukter.

Källa: http://www.2000taletsvetenskap.nu/nyheter/bensin.htm
http://www.gunnarlindgren.com/


Fluor

I många av våra vanliga livsmedelsaffärer går det idag inte att köpa tandkräm som är fluor fri.

Fluor förekommer också i mineralvatten så se upp med köpevatten.

Att tandkräm ska innehålla fluor är en självklarhet för många därför att vi blivit itutade att fluor är ju så himla bra för tänderna!

Detta är ett felaktigt påstående.

Innehållet i en tub tandkräm är tillräcklig för att döda ett barn.

Fluor är egentligen inget annat än en restprodukt från aluminiumindustrin.

Det är dyrt att göra sig av med restprodukten fluor och därför har man kommit på att man kan använda det i tandkräm och inbilla folk att detta är bra för tänderna så att man billigt kan göra sig av med detta gift.

Fluor gör oss dumma och viljelösa och en enda överdos kan ge obotliga

-Hjärnskador.

Släng fluor tandkrämen och fluorsköljningar.

Tips på tandkräm utan fluor:

-Tea Tree (tror inte denna säljs längre)

-KingFisher

-Ringblomma

-och Aloe Vera

Aloe Vera smakar fruktigt men känns lite torr.

Tea tree smakar pepparmint och är verkligen att rekommendera! (om den finns att köpa fortfarande)

Ringblomma är också god smakar lite söt eftersom den innehåller lakrits och fänkålsolja.

Den jag annars rekommenderar är KingFisher. Finns i olika smaker, mint och fänkol. KingFisher gör att man känner sig fräsch länge och den håller länge.

Dessa tandkrämer innehåller naturliga ämnen och är inte alls dyrare än vanlig tandkräm, ett stort plus med andra ord.

Källa:
http://art-bin.com/art/sallstrom_sw.html
http://www.infowars.se/2012/07/21/detta-vill-dom-inte-att-ni-ska-veta-10747309


AZO-färger
AZO Färger E nr 102, 110 och 123.

AZO färger är färgämnen. E nr 102 är gul tartrazin, E nr 110 är orange och E nr 123 är amarant rött.

Dessa färgämnen kan förekomma i godis, läsk, sylt, saft och marmelad. Det är större risk att AZO färger förekommer i lågprisvaror.

Dessa färgämnen var förbjudna i Sverige fram till 1999.

På grund av EU får dessa färgämnen åter användas i mat.

Färgämnen misstänks orsaka

-Astma

-Migrän

-Allergiska reaktioner

-Depression

-Vredesutbrott

-Sömnsvårigheter

-och Koncentrationssvårigheter


Tillsatser och livsmedelindustrin

Karragenan - E407

Den största myten av alla har skapat det här konstgjorda ämnet.

Många är rädda för fett och tror att det är det som gör en tjock, vilket är fel!
Karragenan används vid livsmedel som är fettreducerade, till exempel

Arla grädden. 40% är äkta vara medan 36% innehåller karragenan. Det finns dock undantag så läs på paketet även om det är grädde med 40%.

Karragenan kan även förekomma i andra gräddliknande livsmedel.
Karragenan är ”Växtslem”. Detta baseras på slem från en alg, som gör produkterna tjockare, vilket behövs då man tar bort naturligt fett och ersätter med vatten.

För att framställa karragenan behövs lösningsmedel som anses cancerogena.

Karragenan kan ge upphov till

-Bröstcancer

-Fosterskador

-Förstörda celler i matsmältningskanalen

-och Prostata

Ämnet kan orsaka svåra tarmsjukdomar som t.ex Crohns sjukdom, öka risken för magsår och dessutom skada tarmslemhinnan och orsaka tarminflammation.

Se också upp för laktosfria produkter där är karragenan vanligt.

Källa:
http://www.kostdoktorn.se/naturligt-fett-ersatts-med-vaxtslem/
http://matfusket.wordpress.com/2010/05/01/547/
http://hem.bredband.net/eskilon/radron.htm
http://www.matfusket.com/2010/06/20/arkivet-gradhyllan/
http://miljo.dinstudio.se/empty_25.html


Citronsyra
Citronsyra (surhetsreglerande medel, antioxidationsmedel) E330-E333 & E380.

Citronsyra är väl naturligt?

Ja det finns citronsyra som är naturligt och användes förr i vår livsmedelshantering.

Idag är det ofta så att den naturliga citronsyran är utbytt med en konstgjord citronsyra.

Citronsyra förekommer ofta i

-Juice

-Saft

-Glass

-Sylt

Aspergillus Niger är svartmögel och används för att framställa Citronsyra E330. Man nyttjar möglet Aspergillus Niger och dess metabolitavgivning. Metabolit kan översättas med sekundärprodukt vilket citronsyran blir då möglet får gro och tillväxa i melass eller andra näringssubstrat.

Själva möglet fästs i en av framställningsprocesserna vid ett hjul som ömsom snurrar möglet ned i substratet ömsom upp i luften.

Möglet Aspergillus Niger är tillsammans med ett antal andra arter av mögel mycket vanligt att finna i hus som utsatts för fuktskada eller vattenskada.

Aspergillus är sedan länge omskriven som en av de mest giftiga mögelarterna genom dess produktion av mögelgift.

Genom uteslutningsmetod och upprepade tester rapporteras citronsyran kunna ge mer eller mindre allvarlig allergi.

Man kan få röda ögon, utslag och problem med snuva som en allergisk reaktion av citronsyra.
Citronsyran kan ge allergi som kan förväxlas med pollenallergi så det är inte säkert att det är pollenallergi du har uteslut E330-E333 &E380 och se om det blir någon skillnad.

Källa:
http://www.lfs-web.se/mogel-citronsyra.htm
http://www.kickisblogg.se/aktuellt/2010/08/kemiskt-framstalld-citronsyra-e330-kan-framkalla-allergi/
http://www.allt2.se/fri-fran-allergi/index.html


Mikrovågsmat

I en mikrovågsugn finns en ”magnetron” som är en tub full av elektroner. Elektronerna i mikrovågsugnen reagerar med magnetiska och elektroniska energi och mikrovågs längder skapas. Detta är den strålning som interagerar med molekylerna i maten.

Mat molekyler har en positiv och negativ del. Elektronerna från magnetron producerar våglängder som reagerar med de positiva och negativa delarna av livsmedelsmolekyler. Molekylerna i maten börjar då vibrera, upp till flera miljoner gånger per sekund. Denna molekylära ”vibration” är det som skapar värme i maten.
Denna uppvärmning deformerar molekylerna i maten och skapar nya onaturlig radiolytiska föreningar som tidigare okända för naturen. Mikromat kan skada blodet, matsmältningssystemet, och vårt immunsystem. Man ska därför undvika mikromat och annan strålad mat.

Tips: Försök i minsta möjliga mån att använda mikron!

Planera måltiderna och lägg fryst mat i kylen över natten för att slippa mikra.

Är du på jobbet med bara en mikro, satsa på kall mat till exempel en sallad eller en egen gjord baguette.

Källa:
http://manbir-online.com/htm3/new.48.htm
http://metrobloggen.se/ginaskostomotion/daligt_med_mikromatr/


Bestrålade livsmedel

Livsmedel bestrålas till exempel med gamma- eller betastrålning. Syftet med bestrålning är att döda främmande celler i livsmedel (såsom bakterier, insekter och larver) eller förhindra groddbildning hos till exempel lök eller potatis.

Bestrålad mat kan vara

-Mjölk

-Kryddor

-Paj

-Ägg

-Grönsaker

-och Kött.

Strålningen dödar bakterier MEN den dödar också det mesta av näringen i maten också. Enzymer och aminosyror förstörs, PH-värdet förändras och näringsvärdet minskar.

Mat som är strålad har också en mycket lång hållbarhet. Mc Donalds mat är bestrålad och den är helt oförändrad efter 4 år.

Finns fler tester på youtube om detta.
Nerbrytningsprocessen av bestrålad mat i vår kropp är fortfarande oviss.

Tyvärr finns det ingen märkning på detta.

Tips: Undvik Mc Donalds. Välj ekologiska grönsaker och ägg.

Källa:
http://www.evira.fi/portal/se/livsmedel/information_om_livsmedel_/hantering_och_forvaring/bestralning_av_livsmedel/
http://sv.wikipedia.org/wiki/Gammastr%C3%A5lning


Tips för minskad förgiftningsrisk


1. Sluta röka, snusa och undvik passiv rökning och avgaser i allra största


2. Filtrera och koka ditt vatten med vattenfilter och låt 50 % av din dryck vara rent filtrerat vatten. Även te och kaffe bör vara ekologiskt odlat eller från vildväxande råvaror.


3. Väl minst 80 % naturliga och ekologiska hudvårds- och hygienprodukter. Använd renare solskyddskrämer eller vanlig kokosolja.


4. Använd främst naturliga rengöringsprodukter eller tillverka dina egna rengöringsprodukter med hjälp av till exempel vitvinsvinäger och citron.


5. Handla ekologisk och allra helst biodynamisk mat med minimalt innehåll av skadliga som konserveringsmedel och sötningsmedel.


6. Välj renare tandlagningsmaterial och sanera bort amalgam eller andra toxiska dentalmaterial. Välj bort produkter innehållande fluor och köp ekologisk tandkräm.


7. Undvik flamskyddsmedel och andra kemikalier som finns i kläder. Tvätta dem minst fyra gånger innan du använder dem.


8. Minska användningen av plast och lagra maten i glas istället för plast. Undvik även plastfolie, gladpapp och aluminiumfolie.


9. Sov dina 6-8 timmar per natt, för att på så sätt ha god melatoninproduktion och avgiftning. Melatonin är kroppens starkaste och viktigaste antioxidant.


10. Motionera regelbundet för att svettas ut de gifter som kroppen har samlat på sig.

Bron mellan materia/vetenskapen och det spirituella


Tankens kraft
Masaru Emoto har studerat hur vattenkristaller bildar olika mönster beroende på vad du väljer att säga till vattnet.

Många gånger är tanken och den sociala miljön orsaken till fysisk och psykisk ohälsa. När en individ tänker negativt eller lever i ett återhållsamt och negativt liv så påverkas individens celler och programmeras om allt efter våra tankar och känslor. Själens involvering i vår fysiska hälsa är inte i allmänhet erkänt av samhället på grund av att vetenskapen grundar sig på den Newtonska skolan.

I den kvantfysika vetenskapen är det skillnad, där vet man att själen är en del av skapandet av vårt fysiska jag, energier och hur varje partikel i universum och inom oss påverkar varandra på en fundamental nivå. Detta och mycket mer är något som kvantfysiken lyfts fram, studerar och skapar förståelse för.

Kvantfysiken har visat på många studier där cellerna programerar om sig efter hur vi tänker och känner inför livet, vår attityd till livet dvs.

Tankenskraft gör skillnad mellan hälsa och ohälsa i en individs liv. Det är vanligare att människor som har en negativ inställning till livet får en sämre både psykisk och fysisk hälsa.

Det är så att en individ kan må fysiskt dåligt av att på något sätt är och känner sig psykisk utsatt i livet genom att till exempel någon i omgivningen ofta kränker en genom att säga negativa och elaka saker till den individen, inte får rätt förutsättning till utveckling och trygghet i livet eller inte har de primitiva fysiska behoven för en stabil vardag. Vi mår helt enkelt som vi tänker och känner.

En studie som Bruce Lipton presenterar visar bland annat att ett adopterat barn löper lika stor risk att få cancer som ett biologiskt barn i en familj. Det snarare beror på den sociala miljön mer än om den biologiska ärftliga faktorn.

Om föräldrarna påpekar och resonerar om åsikter, tankar och känslor som att det går cancer, alkolism, diabetes osv. i släkten eller om familjen ofta pratar om sjukdomar så påverkas individen av detta.

Detta leder till att individen ständigt lever med dessa hotbilder och oroar sig för sjukdomarna som familjen pratat om som i sin tur styr cellerna i att tänka tanken på att man kanske är sjuk. Detta leder tillslut till att individen framkalla sjukdomar i sitt liv för att hon tror att hon är sjuk och oroar sig över riskerna som finns.

En annan studie visar att sockerpiller är lika effektivt som medicin vid olika typer av behandlingar på grund av placeboeffekten.

Placeboeffekten är det vi kallar det för när vi mår bättre med hjälp av att vi tror att vi mår bättre. Vi mår bättre med hjälp av tankenskraft istället för själva behandlingen i sig själv för att vi tror att vi fått rätt behandling för vår åkomma.

Placeboeffekten är inte en dålig sak utan det är ju snarare tvärtom en bra sak, tänk att en del åkommor kan försvinna av sig själv genom att tänka att vi mår bättre, det är ju fantastiskt. Placeboeffekten borde vi ta till oss istället för att se det som en bieffekt eller felande länk till att reda ut en behandlingsform.

Det är också så att vår kropp består av 55 -78% vatten något som har betydelse i hur vår kropp tar emot energier och manifesteras. Masaru Emoto har studerat hur vattenkristaller bildar olika mönster beroende på vad du väljer att säga till vattnet.

Om du säger ”jag är tacksam”, ”jag älskar dig” till exempel bildas det väldigt fina vattenkristaller medan om man säger ”jag ska döda dig” ”vad ful du är” så bildas det inte alls några fina kristaller. Vatten vibrerar med en viss energi och frekvensen i vattnet kan ändras beroende på dess omgivning, vatten adopterar sig till omgivningen.

Kärleksfulla ord ger vattnet en hög vibration som leder till god hälsa och balans medan elaka ord skapar låg vibration och skapar ohälsa och obalans i kroppen.

Tankens kraft visar sig återigen skapa stor inverkan på våra liv och vår egen hälsa. Det finns andra energier i samhället som vi accepterar mer men är just lika osynlig som tankenskraft till exempel kärlek, förälskelse och attraktion.

Det finns även teknik som har osynlig energi som vi accepterar och har tagit till oss i samhället, till exempel

-Mikrovågor

-Radiovågor

-Trådlöskommunikation

-Kompass

-Musik

-Radar

Så varför skulle vi egentligen inte kunna acceptera tankens energi?

Kvantfysikens syn på detta är ett stor ämne och kan rekommendera filmen https://www.youtube.com/watch?v=m9lz-0MiM6g som ett första steg för den intresserade.
Länk till filmen https://www.youtube.com/watch?v=YDP3KKVbFw4


Det man kan konstatera är att tanken påverkar vårt liv mer än de flesta individer tror, eller vill tro. Om vi tänker bra om oss själva och positivt i livet så kommer vi att kunna hålla oss både fysisk och psykiskt friskare.


Tänkvärda ordspråk och citat!

Ordspråk och citat kan både vara bra och dåliga.

Det finns ordspråk och citat som är jätte tänkvärda och det finns också ordspråk och citat som är värdelösa.

Det mest värdelösaste ordspråket är ”ensam är stark” och "lär dig livets stora gåta, älska, glömma och förlåta"

för det är så fel det bara kan bli. Vi är inte starkast ensamma även om vi är självständiga och att glömma något som varit med om gör oss bara dumma och utsatta för att upprepa våra misstag om och om igen.

Här kommer i alla fal några bra ordspråk och citat.

-Japanskt ordspråk - Om du tror allting som du läser, då är det bättre att inte läsa.


-Kinesiskt ordspråk - Det är bättre att fråga och verka okunnig än att inte fråga och förbli det.

Latinskt ordspråk - Kärleken övervinner allt.

Latinskt ordspråk - Det finns mediciner som är värre än sjukdomar.

Latinskt ordspråk - Att fela är mänskligt, att förlåta gudomligt.

Spanskt ordspråk- Sann kärlek kan inte döljas.

Svenskt ordspråk- Ett gott skratt förlänger livet.

Tyskt ordspråk - Vänskap är en planta, som kräver flitig bevattning.

Albert Einstein - Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka.

Buddha - Allt vi är, är resultatet av vad vi har tänkt. Sinnet är vårt allt. Vi blir vad vi tänker.

Christian Morgenstern- Hemma är inte där du bor, utan där man förstår dig.

George Orwell - I en tid av universell falskhet blir det en revolutionär handling att tala sanning.

Henry Fielding - Gör pengar till din gud, och de kommer att plåga dig som djävulen.

Jevgenij Jevtusjenko - Att alltid vara en smula barn, det är att vara riktigt vuxen.

Jimi Hendrix - När kärlekens makt övervinner kärleken till makten kommer världen finna fred.

Mahatma Gandhi - Den omtanke som visas idag, kan bära frukt i morgon.

Mahatma Gandhi - Det finns tillräckligt för allas behov men inte för en enda mans girighet.

Mahatma Gandhi - Det finns ingen väg till fred - fred är vägen.

Marianne Willamson- Vår djupaste rädsla är inte att vi är otillräckliga. Vår djupaste rädsla är att vi är omåttligt kraftfulla. Det är vårt ljus, inte vårt mörker, som skrämmer oss mest.

Martin Luther King - Den stora tragedin är inte de onda människornas brutalitet utan de goda människornas tystnad.

Martin Luther King - Hat kan aldrig fördriva hat, det kan bara kärleken.

Michael Jackson - Om du vill göra världen till en bättre plats, ta en titt på dej själv och gör sedan en förändring.

William Arthur Ward - Att känna tacksamhet och inte uttrycka det är som att slå in en present i ett paket men utan att ge bort det.

Woody Guthrie - En dåre kan göra saker komplicerade. Det krävs ett geni för att göra saker enkla.


Länkar kring indigobarn, självutveckling & hälsa

OmtankeBra utförlig information från någon som själv verkar vara indigo eller mycket kunniga! Står om ADHD, indigos medvetande, raseriutbrott, skola, auktoriteter. m.m

Älskade indigobarn

Toppen bok! Den är ett måste om man vill veta om indigo. Har använt en del information och inspiration från denna bok.

Agneta Bentsens hemsida

Agneta Bentsens hemsida. Hon som skrivit boken. Älskade indigobarn.

Celestin

Celestin berättar om Indigobarn & Kristallbarn. Kolla gärna på kostens betydelse. Det har även en del kurser om Änglar och Indigos i Sthlm.

Massor om och för indigos

Massa bra texter om och för indigos på engelska.

Indigobarn från Ryssland


Boris Kipriyanovich är ett Indigo-barn från Ryssland. Han berättar bland annat om att han minns att han levt på Mars.

Ljuset kommer

En sida för ljusarbetare som vill skriva av sig och förmedla kärlekens budskap. Inspireras eller inspirera, valet är ditt.

Artiklar för självutveckl

Det finns jätte bra tips här på självutveckling. Till exempel tips på att öka och balansera din kreativa förmåga.

Doreen Virtues hemsida

Doreen Virtue är doktorand i psykologi och ägnar sig mycket åt det andliga. Hon har gett ut över 20 böcker, finns på adlibris men endast på engelska.

Mindfulness

Mindfulness handlar om sinnesnärvaro. Genom att vara medvetet närvarande i nuet kan man bli friare att välja hur man vill agera på det som händer...

Utbildningscenter

En bra sida om olika tillsatser. Under nyhetsbrev finns PDF filer med massa nyttig och bra information

Matfusket

En blogg som handlar om de olika tillsatserna.

Naturliga grejor

Mycket bra information om tillsatser och onyttiga produkter och mycket bra tips på bra alternativ för att förbättra sin hälsa.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gun Pålsson - 9 juni 2018 19:28

Budskap från dina änglar      Djur korten Keltiska     Da Vinci Tarot   Gudinnornas Orakelkort      Gaia Orakelkort   Ocean Oracle ( Snäck korten)   Ozho zen tarot     Romantik Änglarna Orakelkort ...

Av Gun Pålsson - 16 maj 2018 09:11

                                 Hej! Mitt namn är Hypotyreos   Jag är en osynlig autoimmun sjukdom som angriper sköldkörteln. Jag har valt dig för livet! Andra omkring dig kan inte se eller höra mig men din kropp kan känna mig. Jag kan angr...

Av Gun Pålsson - 8 maj 2018 22:53

                               Stenen som energi När du köper en sten så kan du alltid prova en energitestmetod om du inte vill eller tycker att du kan lyssna till dig själv eller inte tror på din egen känsla. Den sten som du dras till är inte...

Av Gun Pålsson - 6 maj 2018 19:05

                                               Tvilling / Tvillingsjälar   Ofta hör man i samband med begreppet själsfrände även begreppet tvillingsjälar. Vad är då en tvillingsjäl och vad är skillnaden? Ända sedan tidernas begynnelse har det...

Av Gun Pålsson - 6 maj 2018 17:23

                                       RökkvartsSmälter bort knutor,smärta och spänning i lemmar och muskler, renar adrenalinkörteln, njurar ( löser njursten ) och buksportkörtel; lindrar också ångest, psykologiska sexproblem och sömnlöshet. Grön...

Ovido - Quiz & Flashcards