Alla inlägg den 6 maj 2018

Av Gun Pålsson - 6 maj 2018 19:05

                                              

Tvilling / Tvillingsjälar


Ofta hör man i samband med begreppet själsfrände även begreppet tvillingsjälar. Vad är då en tvillingsjäl och vad är skillnaden?

Ända sedan tidernas begynnelse har det pratats om att vi en gång i tiden var hela men separerades sedan i två identiska delar och att vi hela livet känner oss halva, som att vi saknar något och hela vårt väsen längtar efter att få förenas med vår andra halva.

Den grekiske filosofen Platon uttryckte det såhär: "Och när en av dem möter den andra halvan, den verkliga halvan av sig själv, förloras paret i en förundran av kärlek, vänskap och intimitet och en önskan om att inte vara utom varandras synhåll ens för ett ögonblick.”

Tvillingsjälar möts för att de har ett högre syfte med deras möte, ett arbete som de ska göra tillsammans. Oftast upptäcker de ganska så snart att de har liknande längtan om att hjälpa andra människor på ett meningsfullt sätt och det är också en utav anledningarna till att de finner varandra.

Tvillingsjälar skiljer sig en del från själsfränder och det kan vara svårt att veta skillanden. Tvillingsjälar är inte bara slumpmässiga själar som vi har träffat i tidigare liv utan de är två själar förs fram från samma andliga källa. De är bokstavligen tvillingar till varandra. De vibrerar även på samma energi frekvens, och endast när de är återförenade så känner de sig helt kompletta. Det är som att de hela tiden sökt något och när de möts så inser de att det var just detta de sökt, sin andra halva.

Tvillingsjälar är så gott som alltid älskare och detta är något som skiljer sig från själsfränder. De är varandras "andra halva". De inkarnerar tillsammans och tillbringar sina liv sökandes efter varandra för att slutligen äntligen kunna återförenas. När de träffas så händer det ofta massor och mycket stora saker och de är ofta här för att uträtta storslagna saker tillsammans, inte bara för sig själva utan även för deras familjer, samhället och ibland till och med i världen i stort.
De är paret som står sig genom tiderna och deras band bara växer starkare, omgivningen säger ofta att de är som gjorda för varandra.
Tvillingsjälar kommer att fortsätta att reinkarnera och andligen utvecklas tillsammans tills de är redo att nå de högsta nivåerna av upplysning och återförenas med varandra i "källan" rent andligen.


KÄNNETECKEN FÖR EN TVILLINGSJÄL
1. Du har drömt om eller haft/sett visioner om din tvillingsjäl redan innan ni möts i detta livet.

2. Din tvillingsjäl speglar dina egna problem och obalanser så en känsla av att vara otroligt lika uppstår, men ni kompletterar också varandras kunskaper, talanger och kapaciteter så det blir en perfekt förening av era energier.

3. Känslan av att "komma hem", som om du äntligen möter någon du saknat länge. En känsla av att ha varit bortresta från varamdra och äntligen mötas igen. En stark, välbekant, komplett och trygg känsla.

4. Ni känner varandras känslor, fysiska symptom och tankar på distans även när ni inte är har kontakt eller ses.

5. när relationen är balanserad och ni har det bra så känner man sig mer kraftfull, starkare och komplett än du någonsin har gjort förut. Och ni känner även tydligt en stark kraft, som ett slags kall att vilja göra något meningsfullt för världen tillsammans.

6. Omgivningen förstår inte den starka kärleken ni upplever.

7. En otroligt stark igenkänning av varandras röster, utseende, energier.

8. Känslan av att ha väntat på denna personen i hela ditt liv uppstår i mötet med din tvillingsjäl. Som om du först då inser att du aldrig riktigt har varit kär förut då detta är något du aldrig tidigare upplevt.

9. Ni finner varandra direkt, som om ni bara fortsätter där ni var en gång i tiden. Igenkänningen gör att man väldigt snabbt känner sig trygg och avslappnad i den andres närhet.

10. Kärleken man upplever är starkare än något man tidigare upplevt. Den är villkorslös och hjälper oss att släppa taget om egot.

11. Ofta upplever man att det varit mycket synkronicitet och händelser rörande det första mötet som man ser klart efteråt. Ni kan båda ha känt av att något var på gång innan ni möttes första gången, kan ha känt av stora energihöjningar och andra starka upplevelser men inte riktigt unnat sätta ord på vad det är ni upplevt. Bara att ni haft en föraning om att något var på gång.

Och man kommer ofta in i varandras liv "från ingenstans", plötsligt och oväntat. Men när mötet väl har skett så förstår man upplevelserna som man haft innan mötet. Som om man kan lägga ett pussel och allt bli klart.

HUR VET MAN SKILLNADEN MELLAN EN SJÄLSFRÄNDE OCH TVILLINGSJÄL
Själsfränder känner en sådan släktskap när de möts och kan uppleva en känsla av déjà vu. Redan några timmar efter att de lärt känna varandra kan en själsfrände finna sig själv säga: "Det känns som jag har känt dig hela mitt liv." Det finns en medfödd förtrogenhet, som en barndomsvän eller länge förlorad släkting har kommit tillbaka in i ditt liv, även om du vet att ni i detta liv inte mötts tidigare. Och en själsfrände kan vara en familjemedlem, en nära vän. Det behöver inte alltid vara i form av en kärlekspartner.

Tvillingsjälar dock upplever den där "blixtkänslan" när de träffas. Tittar de på varandra så kommer det att kännas som att titta in i en spegel. Tvillingsjälen är exakt som du. Där finns det bara en sån stark övertygelse och de kommer bara veta att de är menade att vara tillsammans. Sökandet är över. Där och då så vet du att du aldrig tidigare varit kär utan att alla tidigare möten endast varit en förberedelse inför detta möte.

Ofta drömmer tvillingsjälar om varandra hela livet tills de möts och när de väl möts så är känslan av att "jag visste det, jag visste att du fanns där ute någonstans" så stark och överygande och igenkännande. Det uppstår en inre frid.

Ofta så kan det bli tydligt för tvillingsjälarna när de möts och lär känna varandra att de upptäcker att händelser bakåt i deras liv har påminnt om varandras. Som till exempel om den ena av dem har varit allvarligt sjuk i några år så kan under samma period den andra personen spenderat samma period oförklarligt deprimerad och känslomässigt nere.


Man upptäcker även att tvillingsjälar ofta har samma livsväg, numerologiskt sett, som beräknas genom födelsedatum.
Tvillingsjälar kan också genom livet ha fått tecken på att en tvillingsjäl väntat utan att de har förstått det. Det har ofta yttrat sig i tecken från omgivningen som kan ha "förföljt" dem såsom tvåsiffriga tal, tvillingar eller liknande.

Sammanfattat så kan man säga att själsfränder är gamla vänner, medan tvillingsjälar är två halvor av en helhet. Själsfrändemöten är sällan en dans på rosor. Det är tuffa karmiska läxor som behöver läkas ut och mötas och själsfrändemötena är förberedande möten inför ett kommande tvillingsjälsmöte.

Själsfränderelationer handlar om att lära sig villkorslös kärlek. Något som är basen för tvillingsjälsrelationen.


HUR KAN JAG HITTA MIN TVILLINGSJÄL?
Vägen att hitta sin tvillingsjäl går genom sig själv först. Först behöver man landa i sin egen själ och i sitt eget hjärta för att kunna attrahera in sin tvillingsjäl.

Eftersom en tvillingsjäl är som ens andra halva så är det viktigt att man är i sig själv, i sitt eget hjärta för att kunna dra till sig sin tvillingsjäl.
Lika dras till lika och den energin vi befinner oss i är den energin vi attraherar in i vårt liv så därför är det viktigt att landa helt och fullt i vår egen energi för att göra sig mottaglig för sin tvillingsjäl.

Du kan ha drömt om eller haft/sett visioner om din tvillingsjäl redan innan ni möts i detta livet.

Din tvillingsjäl speglar dina egna problem och obalanser så en känsla av att vara otroligt lika uppstår, men ni kompletterar också varandras kunskaper, talanger och kapaciteter så det blir en perfekt förening av era energier.

Känslan av att "komma hem", som om du äntligen möter någon du saknat länge. En känsla av att ha varit bortresta från varamdra och äntligen mötas igen. En stark, välbekant, komplett och trygg känsla.

Ni känner varandras känslor, fysiska symptom och tankar på distans även när ni inte är har kontakt eller ses. När relationen är balanserad och ni har det bra så känner man sig mer kraftfull, starkare och komplett än du någonsin har gjort förut. Och ni känner även tydligt en stark kraft, som ett slags kall att vilja göra något meningsfullt för världen tillsammans.


När en av dem möter den andra halvan, den verkliga halvan av sig själv, förloras paret i en förundran av kärlek, vänskap och intimitet och en önskan om att inte vara utom varandras synhåll ens för ett ögonblick.”


Du kan ha en tvillingsjäl på andra sidan som hjälper och vägleder dig på olika områden Kan hjälpa dig att hitta din själsfrände genom vägledning.

Tvillingsjälar är så gott som alltid älskare och detta är något som skiljer sig från själsfränder. De är varandras "andra halva". De inkarnerar tillsammans och tillbringar sina liv sökandes efter varandra för att slutligen äntligen kunna återförenas.

Själsfränder känner en sådan släktskap när de möts och kan uppleva en känsla av déjà vu. Redan några timmar efter att de lärt känna varandra kan en själsfrände finna sig själv säga:

"Det känns som jag har känt dig hela mitt liv." Det finns en medfödd förtrogenhet, som en barndomsvän eller länge förlorad släkting har kommit tillbaka in i ditt liv, även om du vet att ni i detta liv inte mötts tidigare. Och en själsfrände kan vara en familjemedlem, en nära vän. Det behöver inte alltid vara i form av en kärlekspartner.

Tvillingsjälar dock upplever den där "blixtkänslan" när de träffas. Tittar de på varandra så kommer det att kännas som att titta in i en spegel. Tvillingsjälen är exakt som du. Där finns det bara en sån stark övertygelse och de kommer bara veta att de är menade att vara tillsammans. Sökandet är över. Där och då så vet du att du aldrig tidigare varit kär utan att alla tidigare möten endast varit en förberedelse inför detta möte.

Av Gun Pålsson - 6 maj 2018 17:23

                                      

Rökkvarts
Smälter bort knutor,smärta och spänning i lemmar och muskler, renar adrenalinkörteln, njurar ( löser njursten ) och buksportkörtel; lindrar också ångest, psykologiska sexproblem och sömnlöshet.


Grön Jade
Jade används såväl nu som för mot problem med njure och urinblåsa. Problem med höft och armleder, effektiv mot vätskesamling, blodsocker obalans samt problem med ögon eller lungor; Bevarar sinnets ungdomlighet, extra bra för att hela gravida kvinnor mödrar spädbarn små barn och små djur.


Hematit
Drar ut smärta, sjukdom och stärker svaga muskler, bra för alla blodsjukdomar för att bilda friska röda blodkroppar och för att hämma allt för stark blödning. Vare sig det gäller sår , menstruation eller förlossning.


Jet
Lindrar tandvärk, nervvärk, migrän och magsmärtor som orsakas av irritation i ändtarm eller tarm system samt förkylningar. Användes traditionellt för att förminska förlossningssmärtor och förhindra mardrömmar Du kan använda jet för att hjälpa ett mycket sjukt eller gammalt djur att försiktigt släppa taget om livet.


Malakit
Är en av de allra bästa motvikterna till de negativa effekterna av den moderna teknologiska världen. Mer specifikt lindrar den tandvärk, tandköttsinflammation, täppta bihålor och huvudvärk. Stimulerar hjärta , mage, lever och lungor att fungera mera effektivt


Karneol
Ökar dina kroppsliga energi. Karneol står både för fruktsamhet och manlig potens och kan lindra PMS och klimakteriebesvär samt övervinna sexuella hämningar som gör att orgasmen uteblir. Denna sten motverkar beroenden av alla slag, särskilt problem med mat som kan vara kopplad till en dålig självkänsla.


Iolit
Minskar migrän och huvudvärk samt förhindrar sömnlöshet, mardrömmar eller sömnrubbningar. Förvara ett stycke Iolit i hemmet för att familjen ska få god hälsa


Röd Jaspis
Röd och orange Jaspis hjälper mot menstruations och klimakterieproblem, främjar blodcirkulationen och mot värkar blodbrist eller gifter i blodet. Användbar som en fruktbarhetskristall, efter en längre period av konstgjorda preventivmedel eller om du genomgår fertilietsbehandling


Amazonit
Hälsobringare,men hjälper i synnerhet kvinnliga bröstproblem, samt strupen och sköldkörteln att fungera effektivt


Falköga
Anses hjälpa mot öronproblem, särskilt de som rör fokusering, rensar täppta bihålor och igensatta huvud och närpassages samt ryggont, används ofta som skydd för personer som genomgår röntgenbehandling eller långvariga medicinska test eller medicinkurer


Howlit
Stärker skelett, tänder och upptagning av nödvändiga mineraler, bra för träningsprogram hindrar användaren eller helaren att försumma sin egen hälsa.


Alexandrit
Lindrar problem med det centrala nervsystemet och hjärnan är bra för åkommor i innre örat och för att lindra öronsus och sjösjuka eller andra rörelse sjukor


Omskinnsagat
Botar hudåkommor och lindrar alla stick eller bett


Dolomit
Stärker skelett, tänder och muskler och lindrar PMS och klimateriesymtom, hjälper även personer med astma och njurproblem


Turitella agat
Botar utmattning och även svullna händer och fötter den är extra läkande för äldre personer


Ametist
Kallas oftast för alla-helaren eftersom den botar människor, djur och växter och laddar upp andra kristaller med sin healing kraft. speciellt effektiv mot migränanfall och huvudvärk även besvär med gallblåsa och mage


Angelit
reglerar vätskebalansen och underlättar en mild bantningskur. Svalkar brännskador av sol, helar hela kroppen särskilt i kombination med ljud - ellerljudvågsbehandling


Bergskristall
Om du bara ska ha en enda kristall för helande så ska du ha Bergskristall. Den absorberar energi från solljuset och livskraften från alla blommor träd och plantor. Den drar till sig ljus från änglar gudar och gudinnor och från kosmos. Den lagrar den energin som koncentreras och kan frigöra vid helande. Bergskristall ges en ren vitalitet om små stycken läggs i badvattnet eller om du dricker bergskristall vatten

Av Gun Pålsson - 6 maj 2018 16:56

 

                                  

Healing 
Ordet ”healing” (eng) betyder ”läkning” och har funnits i olika kulturer runt om i världen i tusentals år. Healing är en bred behandlingsform som jobbar med hela människan och behandlar sjukdomar och skapar välbefinnande genom att återställa balansen i sinne, själ och kropp. Det finns flera olika former av healing.


Vår kropp består av energi som går i olika bestämda flöden och dessa flöden kopplas samman genom sju chakran (energicentra) i vår kropp. Dessa chakran är kopplade till olika delar av kroppen och dess organ och omfattar också intellekt och känsloliv. Om obalans eller blockering uppstår i dessa energiflöden kan det göra dig sjuk. Healing kan lindra smärta och lösa upp blockeringar av energi.


Edgar Cayce (1877-1945) hävdade att varje individ har en speciell vibration. Varje störning eller sjukdom skapar en motsatt vibration eller en vibration som inte koordinerar med förhållandena i individens kropp, sinne och ande. Bristen på samordning ställer till problem för nervsystemet. Alla centra berörs då och du kan få huvudvärk, bli illamående, känna trötthet i ben och armar eller bli svullen i delar av kroppen.


All materia består av vibrerande atomer. Våra sinnen använder vibrationer för vår varseblivning och förståelse av världen. När vi är tillsammans med andra sänder vi ut och uppfattar bra och dåliga vibrationer, och vi kan även känna vibrationer från djur, platser, saker och vädret. Healing är en förändring av vibrationerna som sker inifrån, en harmonisering av kroppens levande vävnad med den skapande energin. Detta, som kan ske med hjälp av läkemedel, operation eller andra healingmetoder, innebär att kroppen anpassas så att vår inneboende kraft kan göra så att healing sker. En kropps andliga eller psykiska påverkan på en annan kropp kan därför åstadkomma läkedom hos en annan individ.


Skeptisk till att healing fungerar?
I modern tid har tankens och känslans kraft länge varit underskattad, men på senare år har vi kunnat se tendenser i motsatt riktning. Talesättet ”jag tror det när jag ser det” har i många sammanhang tidigare varit förhärskande. Ändå finns det saker som vi accepterar fast vi inte kan se dem, känna eller ta på dem, som t ex våra tankar – hur vet vi att de finns? Även tankar består av energi.


Distanshealing – hur fungerar det?
Healingens syfte är att lindra/bota sjukdomar, ta bort smärtor, rädslor och fobier genom att skapa balans i kroppen så att den kan läka sig själv. Healing kan också användas för att bli av med blockeringar, ge livskraft och öka välbefinnandet. Healingen jobbar med hela människan, med både kropp och själ. Distanshealing fungerarlika väl som annan healing. Skillnaden är bara att den som tar emot healingen kan göra det var som helst och vid den tidpunkt som passar, vilket är en fördel.

Hur funkar det med healing

Healing:


Jag ger distans healing. Det handlar om att jag skickar lugnande kärleksfull även kan lindra smärta. Men jag kan inte bota sjukdomar.
Fördelar Med Distanshealing:
* Du inte behöver resa.
* Du kan stanna hemma i Din säng!
* Du känner dig mer bekväm och avslappnad hemma hos dig själv, och du kommer då att vara mer mottaglig för den helande energin.
* Du och jag behöver inte vara i samma stad för att Du ska kunna ta emot ett helande, Du kan vara var som helst på planeten!


Healing handlar om att kroppens självläkning sätter igång att hela och balansera
så att hälsa kan uppnås. Man gör sig snabbare av med slaggprodukter och tar upp
näring mer effektivt när man har genomgått healing. Detta påskyndar bildning och
återuppbyggnad av celler.
Man har genom vetenskapliga försök kunnat påvisa att healing både på distans
och på plats ger lika god verkan, vilket betyder att man behöver inte vara i samma rum för att ge healing. man kan även läka t ex ett trauma som orsakat fysiska, känslomässiga eller psykiska, skador hos en individ.
En timmes healing ger en motsvarande läkning av kroppen som en vitamin- och mineralbehandling på 3-4 månader enligt blodanalys och utredning av läkare och forskare vid Karolinska Institutet. Detta är oerhört betydelsefullt då vi är beroende av näringsämnen för att ha en fullgod kroppslig funktion,vilket innebär att healing kan få oss att må mycket bättre på kort tid.


Det betyder givetvis inte att healingen ersätter kosttillskott utan
rekommenderar verkligen att man äter en allsidig och balanserad kost med
tillskott av multivitamin och mineralpreparat om det inte finns något medicinskt
hinder för detta.

Jag rekommenderar healing som ett komplement, särskilt om man
har stress eller upplever att man på något plan inte mår bra för snabbare och bättre
läkning och efter samråd med sin läkare.

Den som får healing kan uppleva att det känns:
-Varmt, kallt
-Sticker, pirrar
-Vibrerar


-Man kan även känna värk där man har problem , men detta försvinner efter ett tag, då värken avtar.


- Healingen kan pågå en stund efter avslutat healing tid.
-Man känner kanske inte alltid något, oavsett detta
så har healingen olika effekt på olika individer. En del behöver endast några få
behandlingar medan andra måste få fler behandlingar för att uppnå bra resultat med
t ex minskad smärta eller befrielse från värk, bättre sömn, man känner sig lugnare,
upplever mindre stress, blir piggare, är gladare, får lindring vid en akut eller kronisk
sjukdom eller hjälp till att bearbeta ett trauma som sorg vid en förlust.
Healing kan inte och ska inte ersätta en vanlig
medicinsk behandling. Du kan alltid rådfråga läkare innan healing tas
emot särskilt om man lider av en allvarlig sjukdom.

 

Healing kan dock inte skada
och den kan även tas emot även då annan behandling pågår, men rådfråga alltid er
läkare om ni är osäkra på healing eller har en pågående behandling.
Healing kan ges till människor, djur, växter, vatten, mat, platser och mycket mer.
Healingen kan påskynda personlig utveckling och ett andligt uppvaknande.



Jag behöver ett foto på dig och ditt namn så jag får in din energi.

 

1. Lägger dig ner bekvämt / sätter dig bekvämt

 

2. Be om beskydd från änglarna / skyddsänglarna

 

3. Tänk / säg Ta i mot från den person man får healing av.

 

4. När vi är klara var noga med att dricka rikligt med vatten, det rensar ut kroppen.

Av Gun Pålsson - 6 maj 2018 16:52

      

Öppna och stäng dina Chakran .

Du kan öppna och stänga på många olika sätt. Du kommer så småningom att hitta det sätt som känns bäst för dig. Här får du ett exempel hur du kan göra. När du öppnar så börjar du alltid med Rotchacrat och när du stänger så börjar du med Kronchakrat.


Att öppna dina chakran:
Exempel:
Tänk dig att du vid Rotchakrat har en blomma som är röd, den är i knopp. Tänk dig sedan att du öppnar blomman kronblad för kronblad tills den är helt öppen.


Fortsätt sedan upp till Navelchakrat, där du har en orange knopp som du öppnar blad för blad, tills den är helt öppen.


Sedan går du upp till Solar plexus, den gula knoppen, som även den öppnas blad för blad, tills den är helt öppen.


Vidare till Hjärtchakrat, den gröna(rosa) knoppen som öppnas på samma sätt tills den är öppen helt och hållet.


Vidare uppåt till Halschakrat, den blåa knoppen som vecklas ut på samma sätt.


Pannchakrat och den indigoblå knoppen som du öppnar kronblad för kronblad, tills den står i sin fulla blom.


Sist men inte minst till Kronchakrat och den violetta knoppen, som du låter slå ut fullt ut.


Det är viktigt att du alltid öppnar dina chakran från Rotchakrat till Kronchakrat för att få ett korrekt flöde. Det är inte möjligt att göra en korrekt öppning på något annat sätt, således kan man inte öppna enstaka chakran exempelvis Solar plexus eller Hjärtchakrat. När du öppnat alla chakran är det viktigt att du även jordar dig!!


Att stänga dina chakran:
Exempel:
När du stänger din kanal börjar du med Kronchakrat och ser den violetta blomman som är helt öppen, tänk dig att du stänger den kronblad för kronblad till den är en blomknopp.


Fortsätt sedan med de övriga chakran på samma sätt.
Du väljer själv vad dina chakran symboliserar. Som här, en blomma. En dörr. Eller kanske en solfjäder som du fäller ut och drar ihop. Känn efter vad som känns bäst.


Ett tips är att visualisera att du låser ordentligt vid Kronchakrat. Kanske med ett klick? Att gå omkring och vara på glänt och med ditt violetta ljus visa för andevärlden att du är hemma, blir bara jobbigt.


Lär dig att stänga av och sätta på, så kan du vara tillgänglig för det andliga när DU känner för det.


De tre övre energicentrana kallas för Triaden och används vid kommunikation med andevärlden. De fyra lägre kallas för Kvantum och används för det intuitiva arbetet.

Av Gun Pålsson - 6 maj 2018 16:39

                                                  

Vi kan stärka vår ängla anslutning genom att be änglarna att hjälpa oss med att nå våra mål. Detta kan göras genom att motivera oss att göra våra drömmar, och med hjälp av ängel bekräftelser.


Innan du gör ängel affirmationer måste vi förstå exakt vad "bekräftelser" är. Bekräftelser kan vara både positiva och negativa, och vi undermedvetet göra bekräftelser av alla slag varje dag. Vi bekräftar vad vi tror, och det blir en verklighet. Därför måste vi positivt bekräfta om vi vill se våra drömmar och önskningar förverkligas. Underskatta aldrig kraften i ängel bekräftelser.


Angel affirmationer ger det undermedvetna något att arbeta på i ögonblicket.
Vi kan använda ängel affirmationer att ändra vårt beteende, tankemönster, tänkesätt och attityder, och även vår hälsa.


Skriv din ängel bekräftelser ner på papper. Gör dem som är lämpligt och kraftfullt som möjligt. Håll din ängel affirmationer positiva. När du säger dina påståenden, känna och tro att det redan sker.


Kalla på änglarna för att åter program ditt tänkande. Bejaka dina änglar "Jag bor med kärlek och ljus och leva ett lyckligt och meningsfullt liv."


En ängel bekräftelse kan bestå av

"Jag tillåter högre tillstånd av ängla medvetenhet att manifestera i mitt liv."

"Jag låta mina änglar att vägleda mig i Mina tankar, beteenden, attityder och uppfattningar. "


Bejaka dina änglar som du vill att ditt liv att fyllas med positiv överflöd och kärlek.

Bejaka dina änglar," allt jag möter är fördelaktigt för min evolve. "

" Mitt sinne, kropp och själ lever i harmoni för mitt välbefinnande. "

" Mitt liv är en glädje och fylld med kärlek. "


-Låt dina änglar att hjälpa dig med att bilda dina positiva ängel bekräftelser.


Av Gun Pålsson - 6 maj 2018 16:08


Ärkeängel Zadkiel

Namnet betyder Guds rättfärdighet.

Zadkiel hjälper oss att nå frihet genom förlåtelse och han är känd som ärkeängeln över dem som förlåter.

Du kan kalla på han för att hjälpa dig släppa toxiner från ilska och en oförmåga till att förlåta dig själv och andra människor.

Zadkiel hjälper oss se andra med kärlek och förståelse istället för dömande.

För mig handlar Zadkiel väldigt mycket om att transformera tunga energier, och det är där jag ber honom om hjälp.

Indigoblå aura, Lapis Lazulikristall


Zadkiel hjälper till med:

- Tillgång änglalik vägledning och gudomlig visdom

- Utveckla annons stärka intuition
- Minne och minns
- Minnas din gudomliga ursprung och liv Syftet / soul mission
- Nåd och förlåtelse
- Övervinna hinder
- Sanningssökande
- Öka din självkänsla
- Att föra fram din naturliga talanger, färdigheter och förmågor
- Omvandla tidigare minnen, begränsningar, energi blockeringar, negativa personlighetsdrag och missbruk
- Utveckla våra naturliga tendenser till att hjälpa varandra samtidigt betjäna våra liv ändamål

   

 

Ärkeängel Uriel

Namnet betyder Gud är ljus.

Ärkeängel Uriel sänder sitt ljus till problematiska situationer som ger oss styrka att finna lösningar.

Kalla på han när du känner att du sitter fast i en situation där du behöver kunna tänka klart för att finna svar.

Tänka på Uriel så att han lyser upp min väg när jag behöver se tydligare.

Ljusgul aura, bärnstenskristall


Uriel hjälper till med:

- Uppnå mål och ambitioner

- Att hitta praktiska lösningar
- Förnya tro, hopp, inre frid och harmoni
- Klarhet och förståelse
- Frigöra energi block
- Hitta välsignelser genom motgång
- Vrida besvikelser i segrar
- Släppa smärtsamma minnen och bördor
- Healing på alla nivåer
- Hitta vår egen inre ljus
- Samarbete
- Frisättning rädsla
- Ta kontakt med din högre själv

   



Ärkeängel Sandalphon

Namnet betyder broder eftersom han anses vara Metatrons tvillingbror.

Sandalphon är musiken och bönens ärkeängel.

Han assisterar ärkeängel Michael i att rensa bort rädslor och effekter av rädslor.

Sätt på stämningsfull musik och kalla på Sandalphon för att lösa upp spirituell förvirring.

Ljusturkos aura som ett tropiskt hav, turkoskristall


Sandalphon hjälper till med:

- Stabilitet, balans och frihet 

- Väcka oss från trance tillstånd vi har levt i
- Att integrera helande energi i den fysiska kroppen
- Musikaliska färdigheter och karriär

   

 

Ärkeängel Raziel

Namnet betyder Guds hemlighet.

Det sägs att Raziel står så nära Gud att han kan höra alla gudomliga konversationer om universella hemligheter och mysterium.

Kalla på han när du vill förstå esoteriskt material eller för att få hjälp med att manifestera.

Regnbågsfärgad aura, klar kvartskristall


Raziel hjälper till med:

- Att utveckla högre nivåer av psykiska förmågor och andlig medvetenhet

- Förståelse metafysiska och esoteriska aspekter
- Få självkännedom, självkännedom och förståelse
- Få kunskap och visdom
- Manifeste

   

 

Ärkeängel Rafael

Namnet betyder Gud helar.

Raphael hjälper till vid healing.

Kalla på Raphael när du eller någon annan är sjuk (även djur).

Be Raphael hjälpa dig i ditt arbete med healing.

Han beskyddar även människor som är på resa.

Mörkgrön aura, smaragd och malakit


Raphael hjälper till med:

-Utveckla gudomliga vision, intuition och insikter

-Öka kreativ visualisering och manifestation tekniker
-Minska och eliminera cravings och missbruk
-Din personliga andlighet
-Lightworking
-Vägledning och skydd när du reser
-Läkning av kropp, sinne, själ och ande
-Inspiration för studier och praktik av musik, matematik, vetenskap och både traditionell och alternativ medicin
-Möte av fysiska behov såsom mat, kläder, husrum, verktyg för din handel
-Reparation av klyftor mellan nationer, och relationer av alla slag
-Inspiration för nya botemedel för sjukdomar
-Finna förlorade husdjur

   



Ärkeängel Raguel

Namnet betyder Guds vän.

Raguel är rättvisans ärkeängel.

Kalla på Han när du känner dig överkörd och manipulerad.

Han hjälper dig genom att ge dig vägledning till hur du skall återfå din balans i olika relationer.

Du kan också be Raguel hjälpa någon annan som du känner blivit orättvist behandlad.

Ljusblå aura, aquamarinfärgad kristall


Raguel hjälper till med:

- Hitta resolutioner och problem -solving 

- Egenmakt
- Omläggning med våra högre-själv
- Harmoni i relationer
- Stöd och vägledning
- Se saker ur ett högre perspektiv
- Återställa maktbalansen
- Återställa balans och harmoni

   

 

Ärkeängel Mikael

Namnet betyder han som är som Gud eller han som ser ut som Gud.

Mikael är ärkeängeln som hjälper oss släppa rädslor och ger oss mod att förändra.

Han är beskyddare för poliserna och han ger oss styrka till att följa våra egen sanning.

Kalla på Mikael om du känner dig rädd eller förvirrad.

Han kan också hjälpa dig med problem som rör mekaniska eller elektriska saker.

I synnerhet för de som arbetar mycket med healing och har problem med att ”bränna ut” datorer och mobiltelefoner eller lampor genom energin i sina händer, så rekommenderar jag varmt att man.

Be Mikael om hjälp att sätta skydd för dessa.

Mörk blå/mörklila aura, Sugalitekristall


Mikael hjälper till med:

- Mod 

- Engagemang och engagemang för sina övertygelser
- Stående av våra sanningar
- Riktning
- Energi och vitalitet
- Alla aspekter av ditt liv syfte
- Skydd
- Motivation
- Space clearing
- Spirit releasement
- Ökad självkänsla och vara värdig
- Andlig gåva av frihet från tvivel och rädsla
- Förstärkning av din tro
- Inspiration för ledare
- Förbättring av regeringen

   

 

Ärkeängel Metatron

Namnet betyder närvarons ängel.

Metatron arbetar tillsammans med Jungfru Maria för att hjälpa barnen både på jorden och i andevärlden.

Kalla på Metatron när du behöver assistans med dina barn.

Han hjälper även yngre att öppna upp för sin andliga medvetenhet.

Han är känd för att arbeta med helig geometri och att rena samt balansera våra chakran och energikroppar med hjälp av dessa

Be honom gärna om detta varje dag.

Violett aura med gröna strimmor vattenmelonsfärgad turmalinkristall


 Metatron hjälper till med:

- Ansluta med Source

- Andligt uppvaknande och tillväxt
- Utveckla dina andliga gåvor och förmågor
- Stor inre förändring och övergångar
- Fynd och upprätthålla balans på alla sätt
- Att veta den verkliga måttet på saker
- Skära sladdar och bilagor till negativa eller materiella objekt / objekt / övertygelse och / eller personer

   

 

Ärkeängel Jophiel

Namnet betyder guds skönhet och är artisternas ärkeängel.

Jophiel kan hjälpa dig när du skall starta nya projekt.

Hon kan även hjälpa dig skingra dina tankar så du återfinner friden inom dig själv.

Eftersom jag är lite lätt slarvig av mig om jag har på mig ljusa kläder, så ber jag alltid henne om hjälp när jag vill hålla mig ren och fin.

Hon är även perfekt att be om hjälp när det gäller att rensa i röran hemma, och använda sig av Feng Shui.

Rosa aura, djuprosa kristaller


Jophiel hjälper till med:

- Anpassa dig till ditt Högre själv 

- Soul uppvaknande och själ belysning
- Stärka sambandet med den Högre själv, andliga guider och änglar
- Förstå din liv syfte
- Klar mental uppfattning, urskiljning och / eller inspiration
- Utveckla en ny inställning till livet
- Ser bortom det uppenbara
- Att absorbera nya kunskaper och talanger
- Alla aspekter av utbildning, studier och lärande, information retention, kontroller och provningar
- Mental agility, koncentration och den tillträdande av visdom
- Att höja självkänslan
- Healing negativ kroppsbilder och övertygelser
- Uttrycka din egen unika skönhet

   



Ärkeängel Jeremiel

Namnet betyder Guds nåd.

Jeremiel är en inspiratör som motiverar oss till att ägna oss åt healing eller annat andligt arbete.

Kalla på Jeremiel om du känner att du sitter fast på din spirituella väg eller för att hjälpa dig känna entusiasm över din andliga väg eller ditt andliga arbete.

Mörklila aura, Ametistkristall


Jeremiel hjälper till med:

- Klärvoajans och intuition 

- Utveckla andlig medvetenhet och tolkning profetiska drömmar och visioner
- Life omdömen och göra livsval
- Livet förändras och övergångar av alla typer
- Övervinna hinder
- Menopausala och hormonella balans
- Healing emotionella problem
- Släppa förbi

   

Ärkeängel Haniel


Namnet betyder Guds salighet.

Kalla på Haniel när du vill känna kontakten med universum, när du exempelvis skall hålla en föreläsning, möta någon för första gången, gå på en date, en arbetsintervju m.m

För mig så handlar Haniel också om perioder när det gäller cykler av alla de slag, oavsett om det gäller kvinnans menstruationscykel eller annat.

Det är också en av de Änglar som jag arbetar mest med när det gäller kvinnlighet.

Blåaktigt vit aura, Månstenskristall


Haniel bistår med:

- Soul uttryck 

- Poise, balans och harmoni
- Kristaller och kristall och pärla väsen healing
- Känslor
- Värdighet och integritet
- Relationer
- Hälsa och healing
- Intuition och instinkter
- Kärlek
- Andlighet och utveckla andliga gåvor och förmågor
- Sprider och läker negativ
- Vistas lugn, redo och centrerad
- Uppfylla vårt liv syfte
- Inre styrka, självförtroende och självförtroende
- Att leva i nuet

   

 

Ärkeängel Gabriel

Namnet betyder Gud är min styrka.

Gabriel är budskapens ängel och hjälper således författare och journalister.

Kalla på Gabriel för att hjälpa dig med olika former av kommunikation.

Gabriel är även lämplig att med om hjälp när det gäller barn och föräldraroller.

Kopparfärgad aura, Citrinkristall eller kopparmetallen


 Gabriel hjälper till med:

- Uttrycka våra sanningar 

- Hedra vår individualitet
- Lyssna på vår intuition och inre röst
- Att övervinna förhalande
- Vägledning i ditt andliga liv
- Uppenbarelse ditt livs plan och syfte
- Glädje, lycka och tillfredsställelse
- Upplösning av missmod
- Underlätta rädslor och fobier
- Etablering disciplin och ordning i ditt liv
- Ta bort de gamla mönster och föreställningar, negativa vanor, det gör ont förbi och gamla minnen
- Relationer av alla slag

   


Ärkeängel Chamuel

Namnet betyder han som ser Gud.

Chamuel kan hjälpa oss finna nya relationer, vänner, arbete, kärlek eller ett borttappad föremål.

När du funnit det du sökt hjälper han dig att bevara det nya.

Kalla på Chamuel för hjälp med att reparera olika situationer i personliga eller arbetsrelationer.

Chamuel är en av de Änglar som jag ber ingjuta mina kommunikationer med andra människor med kärleksfulla budskap.

Ljusgrön aura, grön fluoritkristall


 Chamuel hjälper till med:

- Lätta ångest och åstadkomma inre frid 

- Att hitta försvunna föremål och objekt
- Stärka förhållandet obligationer
- Känner kärlek till sig själv och andra
- Clearing negativa känslor och blockeringar
- Healing ett brustet hjärta
- Inför och övervinna hinder och utmaningar
- Världsfred
- Förverkliga din liv syfte och själ uppdrag

   

 

Ärkeängel Azrael

Namnet betyder Guds hjälpare.

Azrael kallas ibland dödsängeln då han ofta möter människor vid tidpunkten för deras övergång till andevärlden där han eskorterar dem till den andra sidan.

Han hjälper dem känna sig älskade och trygga.

Azrael hjälper även präster och andra andliga ledare.

Azrael är den Ängel som jag själv arbetar med när det gäller förluster, oavsett om det gäller dödsfall eller om det gäller förluster i form av avslutade relationer, och att hjälpa mig att läka sorg.

Vanilj/cremevit/äggvit/ljusgul aura, krämgul kalcitkristall


Azrael bistår med:

- Trösta den döende och sörjande 

- Korsning över den nyligen avlidne personens själ
- Sorg rådgivning och stöd för de sörjande
- Övergångar och livet förändras
- Utveckla medium och psykiska förmågor
- Höja vår vibrationshastigheten

   

 

Ärkeängel Ariel

Namnet betyder Guds lejon/lejoninna.

Ariel är planeten Jordens ärkeängel.

Hon arbetar även med att ge healing till djuren.

Kalla på Ariel för hjälp med miljön eller för att få hjälp med att hela ett djur.

Hon kan även hjälpa dig att få kontakt med älvorna.

Ariel är även den ängel som du kan be om att få hjälp med när det gäller just materiella ting, då hon har ett sådant band med jordeplanet.

Blekrosa aura, rosenkvartskristall


Ariel hjälper till med:

- Divine magi 

- Miljörörelse
- Manifesterar och Manifestation
- Välstånd och överflöd (kärlek, ekonomi, kreativitet, hälsa och välstånd)
- Vilda djur och djur av alla slag, fisk, fåglar, insekter och reptiler
- Djur- och växt kommunikation
- Avslöjande uppfattning, drömmar och visioner
- Upptäckt av dolda skatter
- Discovery av naturens hemligheter
- Utveckla din intuition och psykiska förmågor och medvetenhet
- Diskretion
- Ny idéer
- Uppfinningar
- Discovery, driva och uppfylla ditt liv syfte och själ uppdrag
- Healing
- Rensa karma av familjer, grupper och kulturer
- Frigöra blockeringar
- Målformulering
- Problemlösning
- Över kommande hinder
- Att uppnå mål och ambitioner

 

Av Gun Pålsson - 6 maj 2018 15:43

Här finner du örter och kryddväxter och deras medicinska egenskaper


A
Aloe Vera
Utvärtes: Vid hudproblem som eksem, finnar och akne. Kan med fördel användas vid psoriasis. Till bensår och andra svårläkta sår, brännskadad hud och solsveda
Invärtes: Problem med mage/tarm som katarr och magsår. Förbättrar näringsupptaget i tarmen. Liknande verkan som kortison vid inflammationer
Giftighet
Använd ej aloe vera under graviditet och amning


Akleja
Adstringerande, antiseptisk, sårrenande.
Utvärtes vid sårbehandling.

Anis = pimpenella Anisum
Slemlösande, hostdämpande, kramplösande, väderdelande, matsmältningsbefrämjande, mjölkdrivande. Viktig ingrediens i hostmedel, smakförbättrande medel. Används mot väderspänning tillsammans med kummin och fänkål och för att öka mjölksekretionen hos ammande mödrar.


Ask
Urindrivande, svettdrivande, adstringerande, antireumatisk.
Som urindrivande medel. Vid reumatiska besvär.


Asp
Antiseptisk, inflammationshämmande, febersänkande.
Utvärtes som antiseptiskt medel, invärtes som febermedel.


B
Blåbär
Motverkar diarré, infektioner i tarm och jäsning i mage-tarmsystem, ger sund tarmflora. Förbättrar mörkerseende och synskärpa samt ökar blodgenomströmning i kapillärer. Förebygger risken för stroke och oxidativ stress i cellerna. Utvärtes behandling av eksem och inflammation i tandkött
Giftighet
Inga biverkningar vid normal användning. För mycket färska blåbär kan reta tarmhinnan. Använd ej blåbärsblad under längre tid och i stora doser


Bracilika
Lugnande infusioner vid utmattning och depression. Färska blad fungerar som omslag på irriterad hud och är sårläkande. Kramplösande för mage/tarm och bra för matsmältningen. De aromatiska bladen används i infusion eller matlagning


Björklöv
Milt urin- och svettdrivande. Underlättar vid blåskatarr och urinvägsinfektion samt balanserar urinens surhetsgrad. Renande kur och stimulans av njurfunktionen. Antiinflammatorisk och bakteriedödande verkan.
Giftighet
Långvarig användning av stora mängder av björklöv kan irritera lever och njurar på grund av innehållet saponiner och garvämnen.


Brännässla
Svagt blodsockersänkande vid diabetes. Kan underlätta vid godartad prostataförstoring. Stimulans av blodbildandet. Stärkande för bindväv och slemhinnor samt även för hår, hud och naglar. Förebyggande vid hudproblem som akne och eksem. Allmänt stärkande för hela kroppen, främst immunförsvaret. Ger stöd i övergångsåldern. Mycket användbar i matlagning, smoothies och müsli.
Giftighet
Undvik nässlor som vuxit i skugga, de kan innehålla för mycket nitrater. Om man dricker för mycket färsk nässelsaft kan det reta tarm och mage


Björnbär
Antidiarroisk, adstringerande. Invärtes vid diarré. Som gurgelvatten vid mun- och svalginflammationer. Till bad vid svårläkta sår. Bär som saft, sylt och gelé.


C
Chili
Stimulerande av blodcirkulation och matsmältning. Förbättrande av immunförsvar och välgörande för hjärt- och kärlsystem. Antiseptisk och utvärtes smärtlindring vid reumatiska besvär
Giftighet
Stark chili bränner slemhinnor och mun, drick mjölk/yoghurt för lindring (ej vatten som ökar hettan) Tvätta händerna noga efter hanterat chili så du inte får det i ögonen


Citronmeliss
Lugnande vid oro, stress och nervositet. Sänker blodtryck och puls. Hämmar virus vid exempelvis herpes/munsår och är antiseptisk. Bra mot illamående och främjar matsmältning. Lugnar mage och tarm vid katarr/magsår. Lindrar migrän och spänningshuvudvärk. Bra vid sömnproblem. I matlagning till sallader, gröna drinkar, kyckling, fisk, thé, bakverk


Chaga/ sprängtickan
Lugnande vid oro, stress och nervositet. Sänker blodtryck och puls. Hämmar virus vid exempelvis herpes/munsår och är antiseptisk. Bra mot illamående och främjar matsmältning. Lugnar mage och tarm vid katarr/magsår. Lindrar migrän och spänningshuvudvärk. Bra vid sömnproblem. I matlagning till sallader, gröna drinkar, kyckling, fisk, thé, bakverk


D
Daggkåpa
Invärtes: Hämmar diarré, inflammationer och stillar blödning, exempelvis riklig menstruation. Stimulerar aptit och matsmältning, är lätt kramplösande
Utvärtes: Stärker slapp hudvävnad och hudens elastin. Läkande omslag till sårinflammationer samt till munsköljning vid inflammerat tandkött. Acne och finnar


E
Enbär
Invärtes: Antiseptisk vid urinvägsinfektion och blåskatarr, är starkt urindrivande. Stärker immunförsvaret. Slemlösande vid hosta och besvär med luftrören.
Utvärtes: Som krydda i mat för stimulans av både aptit och matsmältning. Utvärtes värmer frusna muskler och kalla händer & fötter, stimulerar blodciruklationen som olja vid muskelmassage. Enbärsolja lindrar reumatiska besvär och muskelvärk
Giftighet
Undvik enbär och enbärsolja om du har allvarliga njurproblem, som inflammation i njurarna. Redan vid normala doser har enbär stark inverkan på njurarna och kan ge ökad belastning på dessa. Används ej av gravida då enbärsoljan kan ge sammandragningar i livmodern. Personer med högt blodtryck bör också undvika enbär


F
Fänkål
Slemlösande och lugnande vid hosta. Kramplösande. väderdelande, matsmältningsbefordrande, desinficerande.
Invärtes i form av te (av krossade frukter). Utvärtes som te försatt med koksalt till ögonsköljning vid hornhinneinflammation.

Flädervänderot
Lugnande, rogivande medel. Lugnar vid oro, stress och nervositet. Underlättar insomning. Blodtryckssänkande. Lindrar huvudvärk och feber


G
Granskott
Dekokt mot urinvägsinfektion. Bakteriedödande kåda till läkning av småsår. Värmande bad och fotbad med granbarr. Stimulerar ämnesomsättningen och hudens blodcirkulation. Granskott som vitamintillskott. Slemlösande vid inhalation. Salva med grankåda för ökad blodcirkulation och lindrande av muskelvärk
Giftighet
Gran aktiverar njurarna och kan även irritera dessa. Var försiktig med intag om du har njurbesvär eller är gravid. Är centralstimulerande och kan ge blodtrycksökning samt snabbare andning och ökade reflexer


Groblad
Används färska eller torkade, upphettning förstör de läkande egenskaperna. Läker svårläkta och variga sår. Bra vid insektsbett och brännskador. Grobladsvatten vid halsinfektion, hosta, bronkit, bihåleinflammation. Är sammandragande vid katarr i luftrör, mage/tarm och hemorrojder. Motverkar diarré och är antibakteriell. Drar ut orenheter från kroppen som stickor, varbildning och smuts


H
Hallon
Sammandragande verkan och bra vid diarré. Svagt urindrivande och kramplösande. Stärkande för kapillärernas väggar. Lindrar inflammation i mun och svalg. Febernedsättande. Smakförbättrare i theér, saft, sylt och barnmedicin. Underlättande vid graviditetens sista månaderna samt förlossningen


Humle
Lugnande och rogivande egenskaper, milt sömnmedel. Lindrar klimakteriebesvär och hormonproblem. Stimulans av aptit och förbättrande av matsmältning. Antiseptisk och sammandragande vid infekterade och svårläkta sår. Milt urindrivande och stärkande av de små kapillärkärlen


I
Ingefära
Ger ökad värmekänsla, öppnar upp de ytliga blodkärlen. Stimulans av aptit och matsmältning samt aromatisk krydda i matlagning. Kramplösande i mage/tarm vid magknip. Lindrar illamående vid åksjuka, svindel och yrsel. Stärkande av immunförsvar vid förkylning, infektion och virus. Antiinflammatorisk vid besvär i leder, muskler och gallblåsa. Lindrande vid reumatiska sjukdomar och artrit. Sägs angripa cancerceller och minska illamående vid strålbehandling


J


K
Kamomill
Rogivande
Inflammationshämmande, starkt kramplösande och antiseptisk. Stimulerar aptit och matsmältning. Lindrar akuta besvär som katarr och magsår i mage- och tarmkanal och gallväggar. Läkande egenskaper och sömngivande verkan. Inhalation vid astma och vid inflammation i mun, näsa, svalg. Sårtvätt vid svårläkta sår som bensår och hemorojder. Omslag och baddning vid hudutslag och klåda vid eksem, blöjutslag och insektsbett. Infusion vid smärtsamma menstruationer och magknip


Kanel
Stimulerande och aktiverande på andning, tarmrörelser och hjärtverksamhet. Stimulerar både aptit och ger bättre matsmältning. Ger lätt förhöjning av kroppstemperatur och tårflöde. Starkt bakteriedödande och svampdödande. Maskmedel. Östrogen verkan och stärkande på livmoderns sammandragningar vid förlossning. Populär krydda vid matlagning och bak
Giftighet
Kanel innehåller kumarin som kan vara giftigt i för stora mängder. Överdriv inte intaget av kanel om du har problem med njurar och lever


Kardemumma
Kramplösande vid kolik och magknip. Stimulans av aptit, produktion av matsmältningssafter och ämnesomsättning. Antiseptisk och starkt slemlösande i luftvägarna vid bronkit och laryngit. Särkilt bra verkan mot candida och svampinfektioner. Bakteriedödande och lugnande. Milt centralstimulerande. Krydda i matlagning, bakning och i dryck, som kaffe. Stödjer immunsförsvaret och ger bättre andedräkt


Kummin
Starkt kramplösande och gasdrivande verkan för mage/tarmsystem. Stimulerar aptit, matsmältning och produktion av galla. Stimulerar mjölkproduktion vid amning. Lindrar kolik hos spädbarn. Eterisk olja av kummin blandad med olivolja till cirkulationsfrämjande massageolja vid reumatism. Badtillsats med kumminolja eller krossade frön. Krydda i matlagning, bröd, spritdrycker och kryddost


L
Lingon
Motverkar, förebygger och lindrar besvär vid urinvägsinfektion. Inflammationshämmande och descinficierande på slemhinnor kring tandkött och urinvägar. Skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. Stärker immunförsvar. Inom matlagning som saft, sylt, dricka och brödbakning
Giftighet
Överdosera inte beredningar gjorda på lingonblad


Ljung
Urindrivande och bakteriehämmande vid problem med njurar och urinvägar. Lugnande vid sömnsvårigheter och stress. Stärker blodkärlens väggar. Antiseptisk verkan vid baddning av småsår.
Giftighet
Känsliga människor kan uppleva yrsel och lätt illamående vid intag


Lakritsrot
Slemlösande, upphostningsbefrämjande, lätt laxerande, urindrivande inflammationshämmande, kramplösande. Läkande effekt på magsår betingas främst av flavonoiderna. Vid hosta, bronkit, magsår.


M
Maskros
Behandling vid problem med lever och galla. Ökar gallproduktionen för nedbryting av fett och ger stöd till dålig matsmältning. Utrensningskurer och urindrivande medel.


N
Nypon
Stark antioxidant och mycket rik källa på C-vitamin! Hindrar fria syreradikaler och skyddar kroppens celler. Stärker och ger näring till hud och bindväv. Stärker immunförsvar och är antiinflammatorisk. Bra vid reumatism och ledbesvär som artros och värk i leder. Använd till matlagning, drycker, kompott och soppa. Upplyftande och lugnande, antidepressiv.


O
Origano
Antiseptisk och kraftigt antiinflammatorisk. Kramplösande verkan som underlättar kolik. Stimulans av matsmältning och gallproduktion. Lindrar luftrörsbesvär, förkylning och slemlösande vid hosta. Lugnande vid stress och huvudvärk. Svampdödande och bekämpar virus, bra vid candidabehandling. Hjälper mot infektioner i mun och svalg. Innehåller mycket näring och är en utmärkt matkrydda.
Giftighet
Använd inte oregano under graviditet då den aktiverar livmodern


P
Pepparmynta
Starkt kramplösande och gasdrivande vid matsmältningsproblem. Minskar produktionen av saltsyra i magsäcken, förebygger sura uppstötningar. Galldrivande ört som motverkar inflammationer i bland annat gallblåsa. Antiseptisk och lindrar klåda. Är smärtstillande och motverkar illamående. Till uppfriskande munvatten och smaksättare i matlagning och théer.
Giftighet
Stora mängder av pepparmyntsolja kan vara giftigt på grund av sin höga halt av den eteriska oljan mentol. Pepparmyntsolja kan även ge allergiska reaktioner också i små doser.


Pepparrot
Lindrar vid problem i de övre luftvägarna och löser slem; bihåleinflammation, hosta, förkylning. Bakteriedödande och stärkande av kroppens immunsförsvar. Inhalering och fotbad på utdrag av pepparrot öppnar upp bland annat nästäppa. Lindrar huvudvärk, feber och halsont. Sänker högt blodtryck och främjar matsmältningen. Matlagning och sallader på rot och blad


Persilja
Lindrar vid problem i de övre luftvägarna och löser slem; bihåleinflammation, hosta, förkylning. Bakteriedödande och stärkande av kroppens immunsförsvar. Inhalering och fotbad på utdrag av pepparrot öppnar upp bland annat nästäppa. Lindrar huvudvärk, feber och halsont. Sänker högt blodtryck och främjar matsmältningen. Matlagning och sallader på rot och blad


Q


R
Ringblomma
Antiinflammatorisk verkan och bra till svårläkta sår som liggsår och eksem. Bidrar till nybildning av hud vid sårskada. Eterisk olja med antibiotisk och bakteriedödande verkan mot bland annat stafylokocker. Stärker immunförsvar och lindrar vid menstruationssmärtor. Kramplösande vid inflammation i gallblåsa- och väggar, urinblåsa och mage/tarmkanal. Smärtstillande vid huvudvärk och mensvärk. Kronbladen kan användas i sallader


Ros
Stark antioxidant och mycket rik källa på C-vitamin! Hindrar fria syreradikaler och skyddar kroppens celler. Stärker och ger näring till hud och bindväv. Stärker immunförsvar och är antiinflammatorisk. Bra vid reumatism och ledbesvär som artros och värk i leder. Använd till matlagning, drycker, kompott och soppa. Upplyftande och lugnande, antidepressiv.


Rosmarin
Ökar blodcirkulation vid muskel- och ledvärk som reumatism. Bra vid kalla händer och fötter samt träningsvärk som massageolja, badtillsats och infusion. Stimulerar aptit, bra för matsmältning vid kolik och gallproblem. Motverkar lågt blodtryck och stärker hjärtat. Koncentrationsproblem och lätta minnesbesvär. Förebygger förkylningar och infektioner, rik på viktiga antioxidanter
Giftighet
Överdosering av eterisk olja från rosmarin kan ge njurskador. Undvik rosmarin vid högt blodtryck då örten är aktiverande .


Rödklöver
Reglerar hormoner och bra tillskott vid klimakteriebesvär; vallningar, svettning, torra slemhinnor. Bra näringsinnehåll; lättupptagligt protein, rik på vitaminer och mineraler. Stärkande och renande för nervsystem, lymfa och skelett. Antiinflammatorisk, motverkar infektioner. Bra vid hudproblem som eksem, torrhet och utslag. Används i infusion, matlagning, nyttiga hälsodrinkar.


Rölleka
Motverkar gaser i magen, stimulerar gallans flöde, ger stöd till matsmältningsorganen. Lindrar vid katarr i mage/tarm och kolik samt besvär med lever och galla. Bättrar aptiten. Lindrar kramper vid menstruation och vid cirkultationskramper; kramplösande. Reglerar hormoner och lindrar vid PMS-besvär. Antiinflammatorisk och dämpar inflammationer både utvärtes och invärtes, bakteriedödande. Blodstillande vid blödningar från sår och näsblod, sårvård. Sänker blodtryck, renar blodet och bättrar immunförsvar. Svettdrivande och febersänkande
Giftighet
Undvik rölleka vid graviditet då den aktiverar livmodern. Växtsaft från rölleka är fotosensibilerande vilket kan ge allergisk reaktion hos känsliga personer, särskilt i samband med solsken.


Rönnbär
Förebygger och behandlar urinvägsinfektioner. Bygger upp immunförsvaret och motverkar förkylningar. Inom matlagning till sylt, saft, vin och klassikern rönnbärsgelé


S
Salvia
Inflammationshämmande, kramplösande och motverkande av svett. Milt urindrivande och stärkande av kapillärers blodväggar. Positiv verkan på Alzheimers och dålig minne. Lindrar stress och lugnar nervsystemet. Antiseptisk verkan mot svamp och bakterier. Virushämmande. Stöttar leverns arbete och gynnar matsmältningen. Motverkar diarré. Hormonbalanserande. Hämmar mjölkproduktionen vid amningstidens slut. Uppfriskande ansiktsvatten och baddning av svårläkta sår. Stärker sköra slemhinnor, lindrar infektion i tandkött och munhåla. Motverkar dålig andedräkt.
Svartvinbär
Milt urindrivande och kramplösande. Lindrar reumatism och gikt. Svampdödande. Sammandragande, motverkar diarré. Mycket bra källa till C-vitamin. Sänker höga blodfetter. Matlagning i sylt, saft och gelé, efterrätter och smoothies.


T
Tall
En av de viktigaste vilda växter vid överlevnadssituation. Antibakteriell och antiinflammatorisk, hämmar svamp. Ökar blodcirkulation och är värmande. Näringsdryck, förebygger förkylning och infektion i urinvägarna. Mot katarr i luftför och hosta.
Giftighet
Använd inte tall invärtes om du har problem med njurar eller är gravid


Timjan
Hostmedicin. Mot luftrörsinfektioner och olika typer av hosta; rethosta, slemhosta, kikhosta. Slemlösande. Luftrörskatarr, astma och bronkit. Förebygger förkylning, influensa och motverkar fria radikalers negativa inverkan i kroppen. Stärker immunförsvaret, är bakterie- och virusdödande. Stillar klåda och har antiseptisk verkan. Löser kramper och lindrar ont i mage/tarm och orolig mage. Bättrar aptit och matsmältning samt motverkar diarré. Främjar blodcirkulationen vid ledbesvär som reumatism.


U


V

Vitlök
Stärker immunförsvaret. Hämmar infektioner och är bakteriedödande, antibiotisk och antiinflammatorisk verkan. Motverkar parasiter och mask i mage- och tarmkanal. Sänker både blodtryck och dåligt kolesterol. Svettdrivande. Daglig råvara i matlagning
Giftighet
Lagom är bäst då vitlök har kraftfulla egenskaper 

 

W


X


Y


Z


Å


Ä
Älggräs
Febernedsättande, smärtstillande och lokalbedövande. Mot huvudvärk, ledvärk och muskelvärk. Hämmar inflammationer i mage och tarm. Antiseptisk och desinficerande, bra vid blåskatarr. Sammandragande vid svårläkta sår.
Giftighet
Vissa personer kan vara överkänslig mot salicylsyra


Ö

Av Gun Pålsson - 6 maj 2018 01:11

                                

 

Pendlar kan se ut på olika sätt


Pendeln är ett flera tusenårigt medialt redskap som används än i dag.
När du arbetar med pendeln så är du i kontakt med ditt Högre Jag, du kommer då i kontakt med din högre visdom och din intuitiva vetskap. Pendeln är en förlänging av ditt undermedvetna. Du kan även använd pendeln till att kanalisera dina guider och mästare. nål  i en tråd i början.


Lär känna din pendel hur det svarar 

Håll tråden eller kedjan mellan pekfinger och tummen. så att pendeln hänger rakt ner. 

Var nu uppmärksam  hur pendeln visar sitt svar.


Be pendeln visa ett ja - svaret kanvara  den snurra höger  eller vänste eller pendla fram och tillbaka.


Sen ber du pendeln visa nej. svaret kanvara  den snurra höger  eller vänste eller pendla fram och tillbaka.


Sen ber du pendeln att visa kanske. 

svaret kanvara  den snurra höger  eller vänste eller pendla fram och tillbaka.



har du ingen pendel så kan du använda en ring eller nål.


Innan du börjar pendla.  Så be alltid om beskydd från skyddsänglarna och tacka alltid när du är klar.


Lär dig pendla:

1. Håll i pendelns snöre/kedja mellan tummen och pekfingret, stöd armbågen mot bordet och låt pendeln hänga fritt.

2. Be pendeln markera JA genom att cirkla medsols.

3. Be pendeln markera NEJ genom att cirkla motsols.

4. Börja med att ställa frågor till pendeln som du vet svaren på.

5. Därefter ställer du frågor till pendeln där du kan kontrollera om svaren stämmer.

7. När du känner att du har övat tillräckligt och att du behärskar punkterna 5 och 6 så kan du börja fråga om sådant du inte just nu vet svaret på.


Var tydlig när du ställer frågor så att frågan och svaret inte kan misstolkas.

Öva, öva och öva. LYCKA TILL!


Du kan själv göra olika diagram som du kan pendla över för olika frågeställningar och alternativ. Du kan även rita upp ett bokstavs- eller sifferdiagram att pendla över. Du kan pendla om det mesta, använd din fantasi!

Detta kan man bla använda pendeln till:


-Kontakta ditt högre Jag.

-Spådom.

-Kanalisering.

-Samstämhet i relationer.

-Valsituationer.

-Kontroll av passande tidpunkter, dag/månad/år/tid.

-Balansera chakran.

-Mäta auran.

-Healing.

-Utveckla din intuition.

-Kontrollera hälsan.

-Se vilken mat/medicin/kosttillskott som är fördelaktig.

-Kontrollera jordstrålning, lejlinjer, energifält.

-Hitta borttappade föremål.

-Pendla över kartor.

-Rena rum och platser.


 

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards