Direktlänk till inlägg 5 maj 2018

Varför inte medicinera

Av Gun Pålsson - 5 maj 2018 02:40

 


Att medicinera människor bara för de är annorlunda är orättvist och det är inte att respektera våra olikheter.


Läkemedelsindustrin tjänar massa pengar på mediciner och vill gärna att vi ska köpa mediciner för allt, men vad är egentligen medicin? Medicin är kemi och inte psykologi!


Mediciner är kemiska ämnen som skapar kemiska reaktioner i hjärnan. Mediciner tar inte hänsyn till individualism, mångfalden eller till psykologiska faktorer. Att medicinering är bara en tillfällig lösning. Men oftast egentligen bara en placeboeffekter = är en gynnsam effekt vid behandlingen av en persons åkomma eller sjukdom som uppnås med en egentligen, för personen ovetande, fysiologiskt verkningslös behandling eller medicin., Eller en tillfällig lindring. Det ger snarare mer bieffekter än vad det gör gott.


Man kan lösa många svårigheter som koncentrationssvårigheter och hyperaktivitet med psykiska, sociala, pedagogiska eller fysiska metoder där man inte behöver blanda in medicinering. Mer om några av dessa idéer finns här.


Min ståndpunkt är att det är fel att ge barn och unga medicinering för deras "defekter". Att droga ner sådana som anses av samhället svagare fast de inte är det, det är fel. Läkemedelsindustrin tjänar enorma pengar på detta och den lilla människan blir utnyttjad .


Det väldigt sorgligt att barn och unga ska bli ner drogade av Ritalin, Concerta eller Strattera. Detta därför att det är att förneka mångfalden och deras rätt till att vara som dom är.


Du med ADHD/ADD är lika mycket värd som alla andra och ska därför inte behöva medicinera för att kunna passa in. Samhället måste ta hänsyn till att alla är OLIKA och är UNIKA och bra som de är!


Hantera ADHD utan medicinering
Här följer några tips på vad man kan göra för sina barn som har ADHD om man vill undvika medicinering. Jag kan förstå att det är svårt att se något alternativ till medicinering och att det inte känns som det finns något annat val. Ibland kan det vara en tillfällig lösning att ha kvar medicinering men minska på den.


Om man titta på orsaken till varför ens barn är okoncentrerade, hyperaktiva och impulsiva.

Många människor som blir hyperaktiva blir detta på grund av understimulans som utmynnar i någon form av rastlöshet. Världen och det omkring kan vara för ostimulerad för den är för enkel eller för vardaglig för dessa människor. Deras tänkande eller skapande är mycket mer djupgående och de kanske inte ens är medvetna om detta själva.


En hobby är något mycket bra för att minska hyperaktiviteten hos dessa människor. Hobbyn ska vara något som motsvara den stimulans en person som lätt blir rastlös vill ha. Det kan egentligen vara allt möjligt allt ifrån ett tekniskt intresse till dans och konst. Det kan vara cross, idrott eller andra konstnärliga uttrycksformer. En hobby ska antingen vara fysiskt ansträngande där man får ladda ur sig mycket energi eller en hobby där man behöver fundera och vara problemlösande.


Se också över maten. Mat kan göra människor speciellt barn hyperaktiva. Det är inte bara självklara saker som godis och dricka som ger en energi kick. Light produkter innehåller en hel del mer socker än vanligt socker gör. Olika tillsatser och färgämnen i mat kan göra barn hyperaktiva se gärna över dem. Lite info kring några av våra livsmedelstillsatser finns här.


Impulsivitet handlar mycket om att dessa människor har ett stort hjärta och är mycket känsliga varelser. Dessa människor är känsliga i positiv mening och känner väldigt lätt av energier och miljön de befinner sig i. Om något i livet eller i miljön är negativt laddad på ett medvetet eller omedvetet sätt kan detta trigga igång deras impulsivitet. Inte bara negativt laddade personer eller miljöer triggar utan även andra energier som dessa människor uppfattar starka.

Till exempel

-känslan av positivitet kan göra att de vill göra något gott som blir fel eftersom de handlar utefter sitt hjärta och inte hjärna.

-Dessa människor känner miljöns andra djupare känslor som rädsla, sorg eller frustration.

De tips jag har för dessa människor är:

Om miljön är negativt laddad till exempel i skolan så byt till ett bättre alternativ. Byt ut det dåliga till bättre miljöer. Gärna rofyllda platser.


Att byta mijö är inte alltid det bästa. Det bästa rådet jag har är att ge dessa människor verktyg för att hantera sin känslighet och impulsivitet. Att vara känslig och impulsiv är egentligen inga dåliga egenskaper därför ska man inte tala om för dessa människor att jobba bort dessa utan det handlar om att lära dem hur man hanterar sina känslor.

EQ är ett förhållningsätt jag rekommenderar att jobba mycket med.


EQ = Emotionell intelligenskvot,  kan beskrivas som förmågan att känna igen och hantera sina känslor. Forskningen visar att människor med hög EQ har större möjligheter att lyckas i karriären, bättre ledaregenskaper samt högre grad av lycka och välmående. Men lugn - den emotionella intelligensen går åtminstone delvis att träna upp genom självhjälp, coachning och kognitiv beteendeterapi. Tex träna på Lyssna på dina känslor, Skriv ner dina känslor


Koncentrationssvårigheter har mycket med intresse att göra. Men det har också med det moderna samhället att se arbetsuppgifter som ett målinriktat tänk där resultatet är det enda som räknas. Detta göra dessa människor stressade och pressade och då försvinner koncentrationen. Hos många av dessa människor existerar inte tid på samma sätt och de tänker inte så målinriktat.

Om dessa människor får ta arbetsuppgifter och andra saker i sin egen takt så kommer koncentrationen att komma tillbaka.

Om man gör ämnen meningsfulla och intressanta så minskar också koncentrationssvårigheterna.

Maten har också här en stor betydelse.


Brahmi = Indisk ört, bra för koncentrationen
Brahmi bra för koncentrationen
Brahmi går att köpa som pulver och som tablett. Brahmi går under namnet Brahmi eller Study support tablets. De går att köpa på internet på vissa sidor men det går säkert att få tag i dem i utvalda hälsobutiker. Veda lila beskriver tabletterna så här:

Study support är ett kraftfullt ayurvediskt preparat för alla som behöver lära sig nya saker.

Genom att förbättra uppmärksamheten, minnet och förmågan att tänka logiskt, ökar den mentala klarheten och medvetenheten.

Brahmi har egenskapen att förbättra hjärnans kapacitet samt att öka koordinationen mellan högra och vänstra delen i hjärnan.

Eftersom Brahmi örten både lugnar sinnet och utvecklar koncentrationsförmågan, kommer du att prestera bättre även när du är pressad av tentor och korta deadlines. Du kommer att märka att du utnyttjar mer av din mentala potential varje dag.

Synergin mellan örterna stärker varje ört och har en bättre effekt än att ta varje ört för sig."

är en gynnsam effekt vid behandlingen av en persons åkomma eller sjukdom som uppnås med en egentligen, för personen ovetande, fysiologiskt verkningslös behandling eller medicin.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gun Pålsson - 9 juni 2018 19:28

Budskap från dina änglar      Djur korten Keltiska     Da Vinci Tarot   Gudinnornas Orakelkort      Gaia Orakelkort   Ocean Oracle ( Snäck korten)   Ozho zen tarot     Romantik Änglarna Orakelkort ...

Av Gun Pålsson - 16 maj 2018 09:11

                                 Hej! Mitt namn är Hypotyreos   Jag är en osynlig autoimmun sjukdom som angriper sköldkörteln. Jag har valt dig för livet! Andra omkring dig kan inte se eller höra mig men din kropp kan känna mig. Jag kan angr...

Av Gun Pålsson - 8 maj 2018 22:53

                               Stenen som energi När du köper en sten så kan du alltid prova en energitestmetod om du inte vill eller tycker att du kan lyssna till dig själv eller inte tror på din egen känsla. Den sten som du dras till är inte...

Av Gun Pålsson - 6 maj 2018 19:05

                                               Tvilling / Tvillingsjälar   Ofta hör man i samband med begreppet själsfrände även begreppet tvillingsjälar. Vad är då en tvillingsjäl och vad är skillnaden? Ända sedan tidernas begynnelse har det...

Av Gun Pålsson - 6 maj 2018 17:23

                                       RökkvartsSmälter bort knutor,smärta och spänning i lemmar och muskler, renar adrenalinkörteln, njurar ( löser njursten ) och buksportkörtel; lindrar också ångest, psykologiska sexproblem och sömnlöshet. Grön...

Ovido - Quiz & Flashcards