Direktlänk till inlägg 5 maj 2018

Orsak och Medicinering

Av Gun Pålsson - 5 maj 2018 02:35

                                          

Orsak ADHD
Om du eller ditt barn inte är indigobarn kan ADHD/ADD bero på lite olika saker, här presenteras några olika perspektiv.

Den vanligaste förklaringen till att någon har ADHD/ADD är utav neurologiska faktorer som gör att ett barn föds med en viss nedsättning i bland annat uppmärksamhet, koncentration, impulskontroll.


Det finns en hel del studier på de kemikalier som finns i vår miljö genom vår miljö, mat och luft.

Stefan Jarl har i sin film underkastelsen med fler forskare bakom sig studerat vår exponering av kemikalier idag.

Eva Röse, svensk skådespelare var under filmen med som gravid där det visade sig hur mycket kemikalier hon förde över till fostret utan att hon kunde göra så mycket åt det.
Underkastelsen: "Skådespelaren Eva Röse är gravid och föder sitt barn under inspelningen. Även hon låter undersöka sitt blod och inser då vilket arv hon, ofrivilligt, för vidare. Det är ju inte mängden kemikalier, utan tidpunkten då vi utsätts för dem som är avgörande. I dokumentären tar man också upp frågan om den ofrivilliga exponering för kemikalier som drabbar ett embryo."


Det finns också en psykologisk orsak som kan vara orsaken till att du eller ditt barn har ADHD.

Alla föräldrar är långt ifrån bra föräldrar. Har man föräldrar som inte ger sitt barn den kärlek alla behöver ha så får detta också liknande följder. Barn som inte är indigobarn men beter sig som de som har ADHD kan alltså blivit utsatta för psykologiska trauman.

Detta i form av att de inte blivit sedda, fått uppmärksamhet, trygghet, förståelse eller kärlek. Barn som inte blir sedda försöker ständigt göra så att de blir sedda och förstådda. Om barn inte får en psykologiskt trygg miljö kan alltså barn agerar impulsivt och hyperaktivt.

De saknar koncentrationsförmåga för att de inte känner trygghet i sin tillvaro och impulsiviteten och hyperaktiviteten är ett rop på hjälp. De vill bli sedda, förstådda och känna villkorslös kärlek.

Barn som är uppväxta med föräldrar med narcissistisk personlighetsstörning är ett exempel där barn kan agera på detta sätt.

Oavsett orsaken till ADHD/ADD diagnosen så REKOMMENDERAR jag att se över alternativen och gärna prova andra saker innan ni medicinerar er eller era barn.

Medicin är kemi och det är egentligen inget som fixar problemet utan lindrar dem bara tillfälligt för när man tar medicinen måste man ju ta den igen för att det ska funka.

Sedan är faktiskt biverkningarna allvarliga och något man bör vara försiktig med. Vi bör vara rädda om vår kropp och själ, för vi är alla så unika!

Alla är unika, och alla har rätt att vara speciella och annorlunda precis som de är!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gun Pålsson - 9 juni 2018 19:28

Budskap från dina änglar      Djur korten Keltiska     Da Vinci Tarot   Gudinnornas Orakelkort      Gaia Orakelkort   Ocean Oracle ( Snäck korten)   Ozho zen tarot     Romantik Änglarna Orakelkort ...

Av Gun Pålsson - 16 maj 2018 09:11

                                 Hej! Mitt namn är Hypotyreos   Jag är en osynlig autoimmun sjukdom som angriper sköldkörteln. Jag har valt dig för livet! Andra omkring dig kan inte se eller höra mig men din kropp kan känna mig. Jag kan angr...

Av Gun Pålsson - 8 maj 2018 22:53

                               Stenen som energi När du köper en sten så kan du alltid prova en energitestmetod om du inte vill eller tycker att du kan lyssna till dig själv eller inte tror på din egen känsla. Den sten som du dras till är inte...

Av Gun Pålsson - 6 maj 2018 19:05

                                               Tvilling / Tvillingsjälar   Ofta hör man i samband med begreppet själsfrände även begreppet tvillingsjälar. Vad är då en tvillingsjäl och vad är skillnaden? Ända sedan tidernas begynnelse har det...

Av Gun Pålsson - 6 maj 2018 17:23

                                       RökkvartsSmälter bort knutor,smärta och spänning i lemmar och muskler, renar adrenalinkörteln, njurar ( löser njursten ) och buksportkörtel; lindrar också ångest, psykologiska sexproblem och sömnlöshet. Grön...

Ovido - Quiz & Flashcards