Direktlänk till inlägg 5 maj 2018

Självutveckling är att förstå

Av Gun Pålsson - 5 maj 2018 02:13



                                             

Introduktion
Självutveckling är ett stort ämne och kommer bara här skrapa på ytan i det stora ämnet och röra några av de saker som faller under ramen självutveckling.

Självutveckling innebär att vända sig inåt och förstå sig själv. Att utveckla en medvetenhet för ens egna utveckling och vilja ta del av sin egen utveckling samt forma utvecklingen så att du trivs och kan känna dig tillfredsställd och lycklig i livet.

Självutveckling är också att förstå sig själv i förhållande till andra. Förstå hur man beter sig, tänker, säger och känner med andra. Hur man själv förhåller sig till omvärlden är lika viktigt som den inre utvecklingen då ens yttre värld skapas av ens inre riktlinjer.

Vad självutveckling kan handla om!

Vad är kärlek?
Villkorslös kärlek är något stort och den är till för alla!Kärlek handlar om så mycket mer än kärlek till en partner, det handlar om kärlek till våra medmänniskor. Kärlek handlar om liv och om lycka!

Kärlek är:
Vänskap.
Vänskap handlar om att vara vänner. Vänskap är bland annat att respektera varandra, kunna lita på varandra och ha kul ihop. En vän är också en person som man kan berätta sådant för som man tycker är viktigt och som berör en djupt.

Gemenskap.
Gemenskap är en positiv känsla av samhörighet. Motsatsen till gemenskap är ensamhet.

Förståelse.
Förståelse är en inställning som innebär ett erkännande av att någon är accepterad på ett djupare plan ofta följd av sympati. Sympati är en varm känsla av uppskattning. Man kan acceptera och uppskatta andra människor även om deras liv och åsikter är olik ens egna.

Utveckling.
Utveckling är en process som förändrar människor och skapar en djupare och värdefull insikt. Utveckling handlar om att fördjupa sina kunskaper och färdigheter. Utveckling sker hela tiden allt från man är barn och lär sig skriva, gå och prata till att man som vuxen kan med ord förklara hur man känner sig, lära sig ett nytt yrke och förstå sitt eget och andras beteende.

Kärlek är en positiv och stark känsla där man vill göra något för någon annan utan att få något för egen del. Kärlek är en osjälvisk känsla som sprider sig som ringar på vattnet. Om fler skulle göra snälla saker för andra skulle världen vara en bättre plats både på internationell och nationell nivå liksom i vårt egna liv och vår hemkommun.

Processen börjar hos dig, du kan inte skylla på någon annan för vi alla har ett ansvar gentemot våra medmänniskor.

Vi har ett ansvar att skapa en psykisk hälsosam miljö för oss själva, våra vänner och våra framtida barn. Vänder vi ryggen mot kärlek, vänder vi ryggen för livet.

Kärlek är nyckeln till ett lyckligt och hälsosamt liv! För mig och för många andra är filosofins största fråga självklar. Meningen med livet är kärlek, att leva i harmoni med sig själv, andra och med naturen.


Älska dig själv, hur?
Det få har förstått vidden av fullt ut är att det krävs att du älskar dig själv villkorslöst för att kunna älska andra och kunna ge och ta emot villkorslös kärlek till andra. Det är omöjligt att älska andra på ett genuint sätt om du inte tycker om dig själv och det är därför det lider en stor brist på kärlek i samhället idag. Ju mer du älskar dig själv ju mer expanderar den villkorslösa kärleken till andra.

Hur många kvinnor finns det inte idag som tycker att de är fula och tjocka fast det inte är något fel på dem överhuvudtaget? Det finns även många män som inte tycker om sig själva men kvinnors yttre komplex är ett väldigt konkret exempel på detta.

Det finns många människor idag som inte tycker om sig själva på varken insidan och på utsidan, detta måste få ett slut annars kommer vi aldrig uppnå ett existentiellt balanserat samhälle med existentiellt balanserade invånare.

Varenda en av er i samhället är en fantastisk och bra människa på alla sätt.

Du kan aldrig älska dig själv för mycket om du gör det på ett äkta och villkorslöst sätt.


Att älska sig själv innebär att:
Acceptera dig själv. Titta på dig själv på din insida och utsida och börja tyck om dig själv för den du är. Det gör ingen om din näsa är krokig, om dina bröst är små i förhållande till andra, om du har små läppar. Det är så som du är, så som du ser ut och som din personlighet är.

Tyck om att du ser eller är annorlunda för det är det som gör du till du. Precis som alla andra är du lika mycket värd och förtjänar att bli älskad för den du är. Skäms inte över vem du är och hur du ser ut, för tro mig du är fantastisk precis som du är.

Respektera dig själv.

Behandla inte dig själv illa genom att kränka dig själv eller skada dig själv. Att skada sig själv är inte bara genom fysisk aktion utan det är också genom att kränka sig själv och utsätta sig själv mentalt. Att skada sig själv mentalt är att tänka dåligt om sig själv, att tycka att man inte är värd något bra i sitt liv, att trycka undan sig själv sina känslor,behov eller åsikter, att ursäkta sin existens och låta sig bli utnyttjad eller dåligt behandlad av andra.

Vara stolt över vem du är.

Du är bra som du är. Var stolt över vem du är, känn hur skönt det är att vara sig själv och trivas med det. Det finns ingen annan som kan vara bättre på att vara du än du själv.

Tänk hur fantastisk du är och tänk hur duktig du varit i ditt liv som har gått igenom det du gått igenom. Det finns ingen skuld, inga prestationskrav eller måsten. Det du vill göra med ditt liv är det som du ska göra. Det som känns rätt i ditt hjärta. Lyssna till ditt hjärta, till ditt sanna du och gör, känn, var, tänk, tyck precis så som känns rätt för dig.

Ta hand om sig själv.

Vad mår du bra av i ditt liv? Vad får dig att skratta, att känna dig lycklig och fri, harmonisk osv. Det du mår bra av ska du försöka att omge dig med. Varje dag ska du göra sådant som du mår bra!

Utvecklas som person.

När du känner att du vet vad du mår bra av så är det bara att fortsätta i det spåret och du kommer naturligt att utvecklas som person. De egenskaper, intressen och personer du tycker om kommer bli en del av dig och när du fokuserar dem i ditt liv så kommer du utvecklas med dem, dina kunskaper fördjupas och flätas samman med den älskvärda person du är.

ÄLSKA DIG SJÄLV MER! <3

VAR GENUIN MED DIN KÄRLEKSENERGI SÅ KOMMER

DET GÅ BRA! <3

-Kunskap = Kontroll = Frihet

-Vad menar jag med Kunskap = Kontroll = Frihet?

-Kunskap = Makt/kontroll = Frihet

Citatet "Folkets okunnighet är de styrandets styrka"

innefattar vad jag vill säga med Kunskap = Makt/kontroll = Frihet. Ju mer kunskap du har kring allt i livet ju mer kontroll och makt över ditt liv har du som i sin tur leder till total frihet över ditt eget liv.

Nu finns det ingen möjlighet för någon att lära sig ALLT som går att lära MEN att sträva efter att lära sig nya saker är ett mycket stort kliv åt rätt riktning. Vi kan allt om vi vill men självklart har vi alla våra svagheter och styrkor, någon ÄR faktiskt bättre på tekniska saker som bilar och datorer medan andra ÄR bättre på vård och omsorg.

MEN om vi alla skulle sträva efter bättre kunskap så kan vi slå våra påsar ihop och hjälpas åt som medmänniskor. Om några är jätte duktiga på att odla grönsaker och slakta djur och jag själv är bättre på att laga hälsosam mat eller att lägga om sår så kan man byta tjänster med varandra.

På detta sätt blir man endast beroende av det lilla kollektiv man byggt upp, dvs man blir mer beroende av människor som man litar på än att vara beroende av hela samhället och staten som man kanske inte alltid litar på. Att vara beroende av andra är inget fel men att känna sig självständig är en frihet. Frihet är också en förutsättning för att vi människor ska känna lycka!

Om du kan se, känna och förstå skillnaden på en lögn och sanning eller ett rykte och fakta eller reklam och upplysning så har du kommit långt på väg. När vill samhället lura oss, när vill de vara uppriktiga och ärliga och när vill de egentligen bara sälja på dig en sak eller åsikt?

Detta är en svår fråga för många, men om vi skaffar oss kunskap om det gällande och om vi litar på oss själva kommer vi långt. Förmågan att lita på våra egna instinkter är underskattat och är ett bra hjälpmedel som också går att öva upp.

Om man vet varför saker är som de är i samhället kan man också skaffa sig en EGEN uppfattning kring dem.

Man behöver inte medias bevakning för att lära sig om vaccinsprutan är bra eller dålig eller om parti A är bättre än parti B. Om vi söker med hjärtat kommer vi hitta sanningen och vi kommer hitta kunskap som är bortom det uppenbara. Att söka kunskap med hjärtat och använda hjärtat till det som betyder allra mest (Kärlek till oss själva och våra medmänniskor) är vad vi borde ägna oss åt.

Några exempel
Om du kan behandla dig själv till exempel lägga om sår, lindra mensverk eller sömnlöshet så kan du klara dig bättre utan att behöva uppsöka sjukvärd.

-Kunskap = Du kan använda dig av egen vård, vet hur man ska behandla sig och med vad. Man kanske kan använda sig av naturmedicin, massage, akupressur och zonterapi.

-Kontroll = Du vet när och hur du behandla dig själv.

-Frihet = Du behöver inte förlita dig på sjukhusets utlåtanden och du behöver inte heller lägga tid och pengar på att uppsöka sjukvård. Man kan också känna sig fri av att känna att man kan klara lättare vård delar själv.

Om du kan laga en bil så behöver du inte lägga ut massa pengar för att gå till verkstaden för att få den lagad…..Du kan själv fixa felet för betydligt mindre.

-Kunskap = du kan laga bilen.

-Kontroll = du kan själv bestämma vad som görs med bilen, ingen annan behöver röra dina grejer och kanske ändå inte hitta felet.

-Frihet = En känsla av oberoende när man lyckats fixa bilen helt själv.

Om du kan föda upp grisar och sedan slakta dem kan du få hälsosammare mat. Du vet vad grisarna du fött upp ätit och du vet att de inte blivit stressade (vilket kött nuförtiden ofta blir och det ger sämre kvalité).

-Kunskap = Du har kunskap om hur du föder upp grisar och hur du slaktar dem.

-Kontroll = Du vet hur grisen mått och att köttet är bra kvalité.

-Frihet = Du vet att det du äter är nyttigt och du behöver inte oroa dig för att du stoppar i dig onyttig mat.

Om du kan självförsvar så behöver du inte vara rädd för att bli utsatt för våld. Egentligen är det en form av skrämselpropaganda så farligt är det inte, alla män är INTE våldtäktsmän (vilket faktiskt feminismens anser som egentligen bara är en kränkning mot män). I vilket fall som helst.

-Kunskap = Du kan självförsvar.

-Kontroll = Du vet vad du ska göra om någon uppträder aggressivt och vill göra dig illa.

-Frihet = Du behöver INTE vara rädd för att gå vart du vill och när du vill. Dock är uppmärksam inte samma sak som rädsla, man måste fortfarande vara uppmärksam men behöver inte längre känna känslan av rädsla.

Kunskap = Du vet vad orsaken och agendan är till ett visst evenemang i samhället (vi ser bortom det uppenbara).

-Kontroll = Du blir inte lurade så enkelt och du vet vad vad du faktiskt talar om.

-Frihet = Vi slipper att må dåligt över bieffekterna av ett evenemang exempelvis bieffekterna av svininfluensa vaccinet som bland annat sömnsjuka. Vi känner oss fria för vi tog oss igenom all press och hysteri kring ett evenemang med livet och lyckan i behåll.

Om du kan förstå dig själv och andra, förstå dina och andras känslor och handlingar blir du självsäkrare och mindre förivrad och arg.

-Kunskap = Du förstår varför du och andra reagerar känslomässigt och handlingsmässigt.

-Kontroll = Du kan hantera och behandla dig själv och andra bättre.

-Frihet = Du känner dig lyckligare och mer tillfreds när du förstår varför du och andra reagerar och handlar som du och de gör. Självförtroendet det vill säga tron på dig själv blir starkare.

Om du kan förstå varför samhället är som det är så kan du bestämma vart i samhället du vill vara och vem i samhället du vill vara.

-Kunskap = Hur fungerar samhället, vilka är det som bestämmer och hur ser samhället ut ur en objektiv synvinkel.

-Kontroll = Du bestämmer var och vem i samhället du vill vara exempelvis om du är sjuk och du vet hur försäkringskassan fungerar så kan du bli sjukskriven om du vet hur du går runt dem som inte vill ge dig sjukskrivning trots att du är sjuk eller om du förstår vad partierna står för vet du också vad som är bäst för dig att rösta på.

-Frihet = Du bestämmer vem du vill vara och hur ditt liv ska se ut.

Om du kan se helheten, sammanhanget och bakomliggande faktorer så kan du få det mesta i ditt liv att fungera mycket bättre.

-Kunskap = Du förstår hur man ser helheter, sammanhang och bakomliggande faktorer.

-Kontroll = Du ser saker på ett helt nytt sätt.

Frihet = De saker du ser på ett helt nytt sätt ger dig en helt ny inspiration till att leva, en frihets känsla som säger dig ”jag ser, jag vet, jag förstår och jag kan förändra, förbättra och inspirera.”

EQ
EQ - vad är det?
IQ betyder intelligenskvot medan

EQ betyder emotionellkvot. EQ är ett mått på en persons förmåga när det gäller att kunna handskas med egna och andras känslor, ha relationer, motivera sig själv och vara empatisk. EQ är något som vi ständigt kan bli bättre på om vi vet hur vi ska träna upp det.

EQ innefattar fyra typer av förmågor:

1. Uppfatta känslor - förmåga att upptäcka och tyda känslor i ansikten, bilder, röster och kulturella artefakter-inklusive förmågan att identifiera sina egna känslor. Uppfatta känslor utgör en grundläggande aspekt av emotionell intelligens, eftersom det gör alla andra behandling av emotionell information som möjligt.

2. Använda känslor - förmåga att utnyttja känslor för att underlätta olika kognitiva (inlärnings) aktiviteter, såsom tänkande och problemlösning. Den känslomässigt intelligenta personen kan använda och förändra stämningar för det som bäst passar den aktuella uppgiften.

3. Att förstå känslor - förmågan att känna, förstå och reagera på andras känslor. Till exempel omfattar förstå känslor förmågan att vara känslig för små variationer mellan känslor, och förmågan att känna igen och beskriva hur känslor förändras med tiden.

4. Hantera känslor - förmåga att reglera känslor i både oss själva och andra. Därför är känslomässigt intelligent person någon som kan använda känslor, även negativa, och hantera dem för att uppnå avsedda mål.

EQ - vad ska det vara bra för?

IQ är det vi brukar använda oss av i samhället när vi ska mäta graden av intelligens hos människor. Till intelligensen räknas vanligen förmågorna att resonera, planera, lösa problem, associera, tänka abstrakt, förstå idéer och språk, komplicerade orsakssammanhang samt förmågan till inlärning. Dessa förmågor är viktiga men dock inte de ända viktiga.

EQ innefattar alltså att uppfatta känslor, använda känslor, förstå känslor och hantera känslor. Detta är något som är mycket viktigt för att vi ska fungera bra ihop med andra men också för att vi ska kunna förstå oss själva. Ju högre EQ vi har desto större förmåga har vi människor att kunna samarbeta med varandra. Detta därför att vi kan uppfatta och förstå varför motpartnern känner sig som han/hon gör. Vi kan även hantera våra egna känslor och anpassa dem till den situation vi befinner oss i.

Vi kan också få oss att bli lyckligare om vi jobbar med vårt EQ. Många gånger mår vi dåligt fast vi inte vet varför. Om vi vet varför vi mår dåligt och hur våra känslor reagerar i de sammanhangen kan vi hitta lösningar på hur vi ska kunna komma förbi den emotionella låsning vi fått. Som jag tidigare nämnt så kan vi alltså träna upp vårt EQ och bli bättre på detta.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gun Pålsson - 9 juni 2018 19:28

Budskap från dina änglar      Djur korten Keltiska     Da Vinci Tarot   Gudinnornas Orakelkort      Gaia Orakelkort   Ocean Oracle ( Snäck korten)   Ozho zen tarot     Romantik Änglarna Orakelkort ...

Av Gun Pålsson - 16 maj 2018 09:11

                                 Hej! Mitt namn är Hypotyreos   Jag är en osynlig autoimmun sjukdom som angriper sköldkörteln. Jag har valt dig för livet! Andra omkring dig kan inte se eller höra mig men din kropp kan känna mig. Jag kan angr...

Av Gun Pålsson - 8 maj 2018 22:53

                               Stenen som energi När du köper en sten så kan du alltid prova en energitestmetod om du inte vill eller tycker att du kan lyssna till dig själv eller inte tror på din egen känsla. Den sten som du dras till är inte...

Av Gun Pålsson - 6 maj 2018 19:05

                                               Tvilling / Tvillingsjälar   Ofta hör man i samband med begreppet själsfrände även begreppet tvillingsjälar. Vad är då en tvillingsjäl och vad är skillnaden? Ända sedan tidernas begynnelse har det...

Av Gun Pålsson - 6 maj 2018 17:23

                                       RökkvartsSmälter bort knutor,smärta och spänning i lemmar och muskler, renar adrenalinkörteln, njurar ( löser njursten ) och buksportkörtel; lindrar också ångest, psykologiska sexproblem och sömnlöshet. Grön...

Ovido - Quiz & Flashcards